Johnny Depps nye film floppet

Stjerna gir filmkritikere skylda.

FILMFLOPP: «The Lone Ranger», med Johnny Depp i hovedrollen, var ventet å innkassere 1,4 milliarder kroner. Eksperter mener filmen kan ventes å tape over halvparten på grunn av dårlige salgstall. Foto: Scanpix
FILMFLOPP: «The Lone Ranger», med Johnny Depp i hovedrollen, var ventet å innkassere 1,4 milliarder kroner. Eksperter mener filmen kan ventes å tape over halvparten på grunn av dårlige salgstall. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mennene bak kassasuksessen «Pirates of the Caribbean» lanserte tidligere i sommer sin nye storsatsing «The Lone Ranger» med Johnny Depp i hovedrollen.

Nå, en drøy måned etter premieredato, har filmen tjent langt mindre enn forventet, og betegnes av mange som en skikkelig filmflopp.

Stort tap Filmen var ventet å innkassere rundt 250 millioner dollar, tilsvarende 1,4 milliarder kroner, men over en måned etter filmens premiere har den bare tjent inn en tredjedel av den antatte summen.

Eksperter mener ifølge The Guardian at Disney-satsningen kan komme til å tape opp mot 900 millioner kroner.

Filmen er basert på et radiohørespill fra 1933 som senere ble både tegneserie og TV-serie. Filmen omhandler indianeren Tonto som forteller historien om John Reid. Reid gikk fra å være en helt vanlig mann til å bli en forkjemper for rettferdighet. Sammen kjempet de to mot korrupsjon og grådighet i den ville vesten.

Skylder på filmanmeldere Hovedrolleinnehaveren selv, superstjerna Johnny Depp, mener det er filmkritikernes skyld at filmen har gått så dårlig.

KJEMPER FOR RETTFERDIGHET: Filmen omhandler indianeren Tonto og John Reid som sammen kjemper mot grådighet og korrupsjon i den ville vesten. Foto: Scanpix
KJEMPER FOR RETTFERDIGHET: Filmen omhandler indianeren Tonto og John Reid som sammen kjemper mot grådighet og korrupsjon i den ville vesten. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg tror filmanmeldelsene ble skrevet syv-åtte måneder før filmen ble sluppet. Filmkritikere trodde sikkert at dette skulle bli en blockbuster, men det hadde jeg ingen forventninger om. Det har jeg aldri, sa Depp i et intervju med Yahoo.

Depps motspiller i filmen, Armie Hammer sa seg enig i hans kritikk av filmanmeldere:

- De bestemte seg for å kutte strupen på filmen vår, sa Hammer til Yahoo.

Terningkast 4 Dagbladets anmelder gav «The Lone Ranger» terningkast fire og skrev følgende om filmen:

Plottet i «The Lone Ranger» er ofte like impulsivt og vimsete som hovedpersonene selv. Filmen fråtser i innfall, aproposer og omveier. Mye av det fungerer fint, men det er lite kull igjen i fyrkjelen på toget som omsider tøffer inn på endestasjonen, selv om Hammers og Depps kombinerte sjarme varmer mer enn ti fyrbøtere.

GIR ANMELDERE SKYLDA: Johnny Depp gir filmkritikere skylda for at «The Lone Ranger» ble en flopp. Foto: Scanpix
GIR ANMELDERE SKYLDA: Johnny Depp gir filmkritikere skylda for at «The Lone Ranger» ble en flopp. Foto: Scanpix Vis mer