KOMMENTARER

Johnny fra Stovner er blitt utleie-Haakon fra Asker

Kronprinsen får private utleieinntekter fra eiendommer hoffet vedlikeholder. Vil Slottet snart debattere pengebruken sin? 

UTLEIE: Kronprins Haakon leier ut hus og leiligheter på Skaugum, og en øy med hytte utenfor Risør. Kronprinsen får inntektene, hoffet tar kostnader med vedlikehold. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UTLEIE: Kronprins Haakon leier ut hus og leiligheter på Skaugum, og en øy med hytte utenfor Risør. Kronprinsen får inntektene, hoffet tar kostnader med vedlikehold. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Forrige uke kunne Dagbladet avsløre at kongefamilien i 15 år har brukt penger som er bevilget til hoffet og drift av de tre statlige kongelige eiendommene, til å lønne drift og vedlikehold av sine sju private eiendommer.

Pengebruken er i strid med Stortingets bevilgninger, og er i praksis privat berikelse. Det bekreftes av en rekke eksperter og professorer som Dagbladet har vært i kontakt med.

I dag har vi meldt om et annet interessant utslag av denne uriktige praksisen, nemlig at kronprinsen har private inntekter fra eiendommer han leier ut - som vedlikeholdes av hoffet.

Statlige midler går rett inn på bunnlinja til kronprinsens private utleievirksomhet. Skjelettene ramler ut av skapet til de kongelige i høyt tempo for tida.

Reaksjonene på Stortinget er sterke etter Dagbladets sak forrige uke. Det er nå bekreftet at ingen av partiene i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, som bevilger pengene til kongefamilien, har vært klar over at Slottet har brukt pengene i strid med forutsetningene.

Les også: Kongehuset er tatt med håndverkerbuksene nede.

Både Bergens Tidende og Dagsavisen har nå på lederplass krevd at Slottet kommer med en tydelig redegjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer