Johnny vs. Britney

LOS ANGELES (Dagbladet): Mens Johnny Cash, Paul Simon og Steely Dan håper at deres Grammy-nominasjoner skal gi deres siste utgivelser en like «super-unnatural» effekt som Santana fikk etter Grammyen i fjor, guider Britney Spears (18) millioner tv-seere gjennom American Music Awards fra Los Angeles i kveld.

  • American Music Awards tar, i likhet med MTVs utallige utdelinger, popkulturen på alvor, der «nye» navn har en reell mulighet til å ta oppmerksomheten bort fra gamle helter. Creed og Faith Hill er blant navnene som trolig vil gjøre det godt sammen med hotshoter som Red Hot Chilli Peppers, Backstreet Boys og vertinnen Britney Spears under kveldens prisutdeling. Countryens Faith Hill er den mest nominerte med sin representasjon i fire kategorier.
  • Forkalkningen setter derimot sitt preg på årets Grammy-nominasjoner. Grammy framstår som mer og mer gammelmodig og forutsigbar, selv om de denne gang har opplevd noe så uvant som en proteststorm etter at de nominerte den mest opplagte av dem alle, Eminem, i fire kategorier, deriblant den gjeveste: Årets album. 21. februar blir det garantert protestert mer mot den «homofobe kvinnehateren» når han hanker inn sine priser - og det blir det mest kontroversielle rundt årets Grammy - og kanskje de siste årenes.
  • Du kan si hva du vil om det «markedstilpassede-Kentwood-Louisianna-bimbo-sex-og-litt-sang-og-smil-produktet» Britney Spears, men at hun har bred appell til generasjon y - dagens tenåringer - er lett å hate, men umulig å fornekte. Derfor er hun vertinnen under kveldens store musikkshow. Nettopp derfor vil også popens creddronning Madonna, ifølge de siste meldingene, arbeide med Britney Spears fram mot tenåringsidolets nye og tredje plate på like mange år.
  • Jo da, Britney Spears vet å melke. Det samme håper Johnny, Paul og Steely-gutta å gjøre ved å «ta en Santana». Etter Grammy-nominasjonene og fjorårets prisdryss doblet Santana platesalget av «Supernatural». Hvis det kan gi en ekstra fart i platesalget for andre artister, har i alle fall Grammy fortsatt en rolle å spille. For både for Johnny og Britney - og deres plateselskaper - er det fortsatt én ting som gjelder: Å selge flest mulig plater.