Jøje meg, så kjedelig

Uff da. NRK1s cupfinaleshow ble dessverre skjemmet av en lei glipp under innannonseringen i aller beste sendetid i går kveld.

- Dette er noe for alle med hjerte for fotball, musikk og humor, smilte programverten som best hun kunne, før Dan Børge Akerø valset på rutinen inn i Studio 1.

Jeg regner med at hun sa dette bare fordi hun hadde glemt det riktige manuset ute i sminkerommet og dermed bare måtte finne på et eller annet å si.

- Dette er noe for alle som lurer på hvor ille det kan gå når toppsjefene våre kjører økonomien i dass og underholdningsavdelingen uansett blir tvunget til å fylle en drøy time på lørdagskvelden uten at det skal koste mer enn en snau overtidstime fra sommer-OL.

Det var dette som sto skrevet i originalmanuset, hvis det fortsatt er slik at ærlighet varer lengst også på Marienlyst.

Pliktløp

For dessverre, Dan Børge: Det er ingen som har sagt at vi ha cupfinaleshow på tv. Hvis NRK ikke har råd til mer enn dette, bør dere heller la være.

For sytti minutter med Sinsen Ungdomskorps, en bråte halvhjertede fotballprisutdelinger, tilfeldige musikkinnslag og en Arne Scheie på tomgang er dessverre ikke lørdagskvelden verdig. Det er ikke noe gøy å se på at folk i dress kommer fram og deler ut priser og får priser og ellers ikke har noe å melde. Det blir for konstruert og krampaktig, og det smaker i alle fall ikke av ekte fotballglede. Selv hedersgjestene i studio, cupfinalistene fra Skien og Stavanger, holdt jo åpenbart på å kjede seg skvett i hjel.

Heller pay-tv

- Hvordan forbereder dere dere til finalen i morgen, da, spurte Dan Børge - med sin beundringsverdige evne til å late som om absolutt alt er verdt en skikkelig applaus.

- Tja, når vi er ferdige med dette her så blir det vel å legge beina høyt på sofaen og kose seg med pay-tv og potetgull, flirte Odd-kaptein og -keeper Erik Holtan.

Og så gikk gutta fra Odd og Viking og satte seg pliktskyldigst på plastsetene på tribunen. Der ble de sittende i én time og ti minutter mens de lente albuene på knærne, så i gulvet, småsnakket med hverandre og så ut som om de for lengst hadde tapt cupfinalen 0- 6 etter seks selvmål.

Sjelden har jeg sett noen lengte så hardt etter pay-tv.

Takk til Bård Tufte Johansen og Erik Thorstvedt: De to var de eneste som bidro fra utsiden av Studio 1, med hjertevarme rapporter fra hjemmestyrkene til Odd og Viking. Der luktet det ekte fotballglede.