Jokke er død

Joachim Nielsen er død, 36 år gammel. Den tidligere frontfiguren i Jokke & Valentinerne og seinere soloartisten Jokke ble funnet død i en leilighet i Oslo sentrum i går morges. Dermed har Oslo-rocken mistet sin fremste profil gjennom halvannet tiår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslos rockmiljø er i sjokk over at de har mistet sin kjæreste og mest ekte artist siden midt på 80-tallet. Jokke var rockpoeten og livelegenden som var nådeløst ærlig i sitt uttrykk og som fikk et hengivent publikum over hele landet.

- Joachim er et av de skikkeligste menneskene jeg har kjent. Det var utrolig vondt å få en telefon seint på ettermiddagen i går som fortalte at han er død, sier platedirektør Terje Engen. Engen var Jokkes nærmeste i platebransjen.

Denne høsten jobbet Nielsen med materialet til et nytt album som skulle ut over nyttår. Mandag morgen dukket han overraskende opp på kontoret til Engens selskap S2 Records. Tirsdag morgen ble Jokke funnet død i en leilighet på Sandaker.

Hadde permisjon

Siden januar har Nielsen vært tilknyttet Tyrilistiftelsen. Han hadde permisjon fra Frankmotunet i Folldal i Hedmark. Han var hjemme på permisjon for å spille inn en ny plate, sier leder for Tyrilistiftelsen, Ulf Jansen, til Dagbladet.

Gleden var tilbake

Trommeslager Runar «Kula» Johannessen har spilt med Jokke på hans to siste album. De to var gode venner, og seinere denne uka skulle Jokke sove over hos han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer