Jokke er død

Joachim Nielsen er død, 36 år gammel. Den tidligere frontfiguren i Jokke & Valentinerne og seinere soloartisten Jokke ble funnet død i en leilighet i Oslo sentrum i går morges. Dermed har Oslo-rocken mistet sin fremste profil gjennom halvannet tiår.

Oslos rockmiljø er i sjokk over at de har mistet sin kjæreste og mest ekte artist siden midt på 80-tallet. Jokke var rockpoeten og livelegenden som var nådeløst ærlig i sitt uttrykk og som fikk et hengivent publikum over hele landet.

- Joachim er et av de skikkeligste menneskene jeg har kjent. Det var utrolig vondt å få en telefon seint på ettermiddagen i går som fortalte at han er død, sier platedirektør Terje Engen. Engen var Jokkes nærmeste i platebransjen.

Denne høsten jobbet Nielsen med materialet til et nytt album som skulle ut over nyttår. Mandag morgen dukket han overraskende opp på kontoret til Engens selskap S2 Records. Tirsdag morgen ble Jokke funnet død i en leilighet på Sandaker.

Hadde permisjon

Siden januar har Nielsen vært tilknyttet Tyrilistiftelsen. Han hadde permisjon fra Frankmotunet i Folldal i Hedmark. Han var hjemme på permisjon for å spille inn en ny plate, sier leder for Tyrilistiftelsen, Ulf Jansen, til Dagbladet.

Gleden var tilbake

Trommeslager Runar «Kula» Johannessen har spilt med Jokke på hans to siste album. De to var gode venner, og seinere denne uka skulle Jokke sove over hos han.

- Det er bare for jævlig at Jokke er borte. Han var så innmari opptimistisk nå, forteller han.

- Jokke bodde ofte hos meg når han var på permisjon. Seinere skulle vi pusse opp leiligheten hans på Carl Berner, forteller «Kula»

Fem nye låter var spilt inn på demo. Silence Studio i Sverige var booket til 27. november. Broren, tegneserietegner Christopher Nielsen, skulle tegne coveret på plata, og gleden var tilbake i Jokke-leiren etter noen tunge år.

Har slitt

- Joachim sa det til meg på mandag, skiva skulle bli så fet. Dessverre kom vi ikke så langt. Dette er bare helt meningsløst, kommenterer Terje Engen.

De ansatte i Tyrilistiftelsen mottok dødsbudskapet med stor sorg. De ansatte fikk beskjed i går kveld.

- Han hadde fått et bedre liv, var på vei opp. Han har slitt seg gjennom oppholdet hos oss, men kommet seg på beina. Dette er et forferdelig sjokk for oss alle. Vi har fått beskjed om at han ble funnet i en leilighet i går morges, forteller Tyrilileder Jansen.

Joachim Nielsen etterlater seg ingen barn, men en bror, en far og en kjæreste og samboer gjennom en årrekke.

AVSKJEDSKONSERT: Jokke med valentinerne May-Irene Aasen på trommer og Petter Pogo på bass under en avskjedskonsert på Sentrum Scene i Oslo 2. juledag 1996.