Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jokke-jul på plate

Gir ut sjeldent liveopptak av lille julaften-konsert.

NY JOKKE-PLATE: Albumet slippes 16. november fysisk, én uke tidligere digitalt. Omslag: Christopher Nielsen
NY JOKKE-PLATE: Albumet slippes 16. november fysisk, én uke tidligere digitalt. Omslag: Christopher Nielsen Vis mer

||| Plata heter «Levende (så lenge det varer)» og slippes digitalt 9. november. Uka etter kommer den fysisk, selvsagt - og tradisjon tro - med omslag tegnet av Joachim «Jokke» Nielsens bror Christopher.

Fullverdige konsertopptak med Jokke & Valentinerne er en så stor sjeldenhet at det fra Valentinerne-leiren hevdes at dette er det eneste i sitt slag.

Konserten som ble tatt opp gikk av stabelen lille julaften på Sentrum Scene 1996.

Lar publikum slippe til
«At det nettopp er en lillejulaftenkonsert som ble tatt opp; et årvisst høydepunkt for bandet og fansen, gjør dette litt spesielt. Vi måtte klø oss en del i hodet for å finne en innfallsvinkel til hvordan behandle stoffet, hvordan presentere et opptak av en spesiell kveld — en spesiell anledning — for bandet og for publikum. Vi har prøvd å la dem få slippe til rimelig sjenerøst», heter det i en pressemelding fra bandet.

«Da dette konsertopptaket dukket opp i 2008, hadde vi i Valentinerne forlengst glemt at det eksisterte. Dette er sannsynligvis den eneste av mer enn 800 konserter med Jokke & Valentinerne som er blitt tatt opp på 24 spor», skriver bandet.

Et av sporene - «Et hundeliv» - er hentet fra lydsjekken, resten er konserten i sin helhet slik den var.

Valentinernes originalbassist Håkon Torgersen gjestet scenen denne kvelden, da ble «nybassisten» Petter Pogo overført til gitar. May Irene Aasen spilte som vanlig trommer.

«Vorter, kviser og flass»
«Intensjonen: Gi et bilde av et band slik de kunne høres ut på en god dag; vorter, kviser og flass på skuldrene. Alt er autentisk og slik det ble fremført, med en og annen feil, litt sur koring, og et par låter som ramler sammen i åpningen. Ja, for hva er vitsen i å presentere ei skive som en live-innspilling hvis det etterpå er lagt på ørten nye spor i studio?», skriver gruppa i pressemeldingen.

Joachim Nielsen døde 17. oktober 2000.

Her er låtene fra «Levende (så lenge det varer)»:
1. Lydsjekk
2. Et Hundeliv
3. Publikum
4. Action
5. Nederlag
6. Hr. Smith
7. Sitter På En Bombe
8. Midt I En Drøm
9. Tida Er Inne
10. Oldiser
11. Alt Kan Repareres
12. Hvis Jeg Var Deg
13. Gjeld
14. Feig
15. Her Kommer Vintern
16. Introduksjon
17. Sola Skinner
18. Suksess
19. To Fulle Menn
20. Pause
21. Gutta

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media