Jokke på film

Avdøde Joachim «Jokke» Nielsen er festet til filmrullene i dokumentaren «Jokke - Offisielt».

I filmen forteller familie, kolleger og venner om den hardtlevende rockeren, som ble funnet død i en leilighet i Oslo 17. oktober 2000, bare 36 år gammel.

- Jeg vil vise at han var en begavet låtskriver og kunstner, og ikke bare en fyllik, sier regissør Ernetso Pulido Walstad til Dagsavisen.

For trist

Den tolv minutter korte dokumentaren «Jokke - Offisielt» har premiere på Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda 25. - 28. april.

Walstad hadde filmen klar allerede i fjor, men den ble likevel ikke vist på minnekonserten for Jokke i desember. Til det var den rett og slett for trist.

- De ville ikke ødelegge stemninga, sier Walstad.

Ikke bare fyllik

Jokke sang ofte og gjerne om konsumering av rus i tekstene sine. Med allsangrefrenger som «I kjøleskapet hjemme er'e øll, å-å-å» og diverse ustøe konsertopptredener, var det som regel fylla som ble omtalt når det ble skrevet om Joachim Nielsen og de to bandene hans, Valentinerne og Tourettes.

Walstad sier at filmen viser sider ved artisten som ikke har kommet fram før. I filmen tar familie og venner et oppgjør med Jokkes stempel som nasjonalfyllik.

- Det eneste jeg angrer på med filmen er at jeg ikke la mer vekt på hvor snill Jokke var. Hvis jeg ikke hadde mat på bordet, og han hadde spenn, så delte han med meg, forteller Walstad til Dagsavisen. Regissøren var nær venn av Nielsen.

«Det beste for meg og mine venner» var da også det som Nielsen oppga som livsmotto til Dagbladet.

En samleplate fra hele karrieren er ventet i løpet av våren. Den kommer også til å inneholde fire nye låter, som ble spilt inn like før han døde.

<B>BLIR FILM: </B> Halvannet år etter hans død, blir det gjensyn med rockeren Joachim Nielsen på filmlerretet.