Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Jokke visste han ville dø

Joachim «Jokke» Nielsen visste at han ikke ville overleve heroinkjøret. Dødserkjennelsen kommer fram i den helt ukjente Jokke-låta «På tomgang».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg gråt en skvett da jeg hørte den igjen. Det var sterkt, sier Jokkes mangeårige venn og gitarist Petter «Pettern» Baarli.

Det var for noen måneder siden han og Runar «Kula» Johannessen kom over en teip med tre ferdiginnspilte Jokke-låter. Tidligere denne uka var de på Masterhuset i Oslo og gjorde de siste justeringene.

-  Det blir en flott julepresang til fansen, sier Pettern og Kula til Dagbladet.

En av Jokkes beste

«På tomgang» er blant de siste Jokke spilte inn, før han døde av en overdose heroin i oktober 2000. Den ble spilt inn sammen med resten av låtene som kom ut på albumet «Billig lykke» i 1999.

-  Jokke syntes at låta var bra, en av hans bedre. Han bestemte seg for ikke å gi den ut på albumet, men ville ha den som en egen singel. Den skulle overbevise folk, som hevdet at Jokke ikke hadde mer å gi, at de tok feil. Men så kokte det hele bort i kålen, og året etter døde Jokke, forteller Kula, Jokkes trommeslager i bandet Tourettes.

Begge kameratene karakteriserer «På tomgang» som en av Jokkes aller beste låter, både i tekst og tone.

Visste han ville dø

Jokke visste at han ikke hadde så lenge igjen.

Han var til avrusning, men det gikk galt da han fikk permisjoner. Han havet på kjøret stadig vekk. Kroppen var herjet etter mange år med narkotikamisbruk.

-  Han visste at dette livet ville ta slutt, og at slutten ikke var langt unna, sier Pettern og Kula.

Passet på ham

I låta «På tomgang» betrakter Jokke sitt eget liv og konkluderer jeg er på vei ned . Han synger om tidligere perfekte dager, og legger til Jeg har ikke så forbanna mange igjen av dem på lager .

-  I ettertid er det sterkt å høre. Jokke visste hvor det bar. Vi passet på ham så godt vi kunne og reddet livet hans flere ganger, sier Kula og Pettern.

De spiller blant annet i bandet Valentourettes, som turnerer med Jokke-låter.

-  Jokke blir bare større og større. Stadig flere, både yngre og eldre, oppdager hvor bra tekster og musikk han skrev, sier Kula og Pettern.

«På tomgang» blir gitt ut på cd-singel i begynnelsen av desember sammen med uutgitte «Ække den samma lenger» og instrumentalen «Blodhund».

TOK OVERDOSE: Joachim «Jokke» Nielsen.
NY JOKKE-PERLE: Joachim «Jokke» Nielsens venner og musikere Petter «Pettern» Baarli (t.v) og Runar «Kula» Johannessen legger siste hånd på tre hittil ukjente Jokke-låter. - Sterke saker, sier de om «På tomgang».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!