Jomfruer i nød

Hvorfor er det så liten etterspørsel etter dydige menn?

JOMFRUDOM har alltid vært en ettertraktet vare. Mannfolk til alle tider har hatt det privilegium å skaffe seg adgang til såkalt jomfruelighet. Både ekteskapsmarkedet og prostitusjonsmarkedet frister med uberørte kvinner, eventuelt kvinner som iallfall ser urørte ut. Men når kvinnen tar seg den frihet og kjøper seg en ny jomfruhinne, ble det for mye for legenes etiske råd. Altså: Fettsuging? Ja. Nye pupper? Ja. Nye kjønnslepper? Ja. Ny jomfruhinne? Nei.

Rådet fikk altså sjelekvaler, og anbefalte det ikke, og det på en slik overbevisende måte at Volvat Medisinske Senter bestemte seg for å slutte med denne «misforståtte» humanitære hjelpen, som vel å merke innbrakte dem 11000 kroner pr. stk. Da er det merkelig at Danmark har reagert motsatt. Der har de skrudd ned prisene på salg av jomfrudom for kvinner til 2500 kroner.

SELVSAGT BURDE jomfruhinner være lett tilgjengelige. Så lett tilgjengelige at de ikke ble særlig ettertraktet lenger. Var det opp til meg, burde legemiddelindustrien satse alt på å utvikle en angrepille, som rekonstruerte jomfrudommen dagen etter at synden var begått. Isteden må vi sitte og høre på Frp-gubber à la Alvheim, som påstår at hvis det er så ille, er det beste å knipe knærne sammen så lenge det er mulig.

Hvilken planet og hvilket århundre lever disse gubbene i, mon tro? Er landets største parti plutselig blitt dydens høyborg, bare fordi man kastet ut en bråkåt ordfører eller fem?

AT JENTER som er drevet til å kjøpe seg møydom, får beskjed om å fatte mot og ta et oppgjør selv, er et hyklersk signal. Er Volvat klar over med hvilke blikk disse jentene blir sett på nå? En ting er at de blir sett på som frafalne i sitt eget miljø, i tillegg får de nå ydmykelsen over at de som kunne hjulpet, smeller igjen døra i ansiktet på dem. Jo da, igjen skal kvinner presses til å lide i stillhet eller bryte opp og gjøre opprør, men å trikse og mikse? Tøy etikkens grenser så lenge det handler om å la damer se bedre ut, men å redde ikke-jomfruer i nød, nei, det vil gi legene dårlig samvittighet, så det skal vi ikke ha noe av. Moralen er: la damer se deilige ut, til det tilbyr vi gjerne kniv og silikon eller hva det måtte være, men faller du for fristelsen til å ha sex før det oppskrytte ekteskapet og angrer, da blir det ingen fiksing. De eneste som gleder seg over denne avgjørelsen, er moralens voktere.

AT MANNFOLK vil ha en jomfru, har selvsagt å gjøre med at svært mange menn er slik at de ønsker kontroll, gjerne med den bonus at ingen andre enn kona vet hvor talentløs han er på lakenet. Skikkelige mannfolk føler seg ikke truet av erfarne kvinner. De er trygge på sin seksuelle identitet.

Umodne menn er ikke det, de får jo fnatt bare kona har lyst til å gå på 14-forestillingen på Saga Kino. For der fins det jo andre menn, for eksempel billettkontrolløren, som sikkert er et svin akkurat som ektemannen. Og til den slags har man jo alltids en religion eller to å slå i bordet med.

NÅR LEGEMIDDELINDUSTRIEN er ferdige med å utvikle angrepillen som får jomfrudommer til å vokse ut igjen, kan de sette seg ned og telle penger.

De blir enda mer styrtrike enn før, og deretter bør de starte med utvikling av en test på menns seksuelle jomfrudom. Hvorfor skulle ikke de være jomfruer? Er vi ikke for likestilling? Hva med å høre ramaskrik fra svigerfamilien på bryllupsnatta, der mannen er blitt avslørt som ikke-jomfru? Hva med noen gråtekoner og blodhevnsaker, fordi mannen ikke hadde holdt seg på matta? Hva med et snertent digitalt penis-o-meter, som fortalte nøyaktig hvor den penisen hadde vært, og når?

NEI DA. Mannen trenger ikke å bevise sin jomfrudom. Dermed går han fri fra sine handlinger. Men når kvinnen krever det samme, blir det regnet som etisk uforsvarlig. I Norge. Jeg tror derfor følgende forslag også kunne ha noe for seg: Alle jomfruhinner fjernes teknisk så raskt det er fysiologisk mulig og forsvarlig - på statens regning. Feilmarginen er jo så stor, hymen kan som kjent sprekke både ved sykling, gym, bading og høy teknomusikk, og det kan lett bli misforståelser av sånt. Hvis noen gifteklare menn klager, sier vi bare «Slik er det dessverre her i Norge».