Amanda 2019

Jon (16) Amanda-nominert: - Uvirkelig

«Ut og stjæle hester» tok storeslem med ti Amanda-nominasjoner.

FILMATISERING: Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg og Tobias Santelmann spiller i dramafilmen «Ut og stjæle hester», basert på forfatter Per Pettersons bestselgende bok. Hans Petter Moland har regi. Video: 4 1/2 Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I august skal Norges gjeveste filmpris, Amanda, deles ut under Filmfestivalen i Haugesund for 35. gang. En lang rekke norske kinofilmer er vurdert som kandidater, og i dag ble de nominerte innen 20 kategorier presentert på Filmens hus i Oslo.

Se hele lista lenger ned i artikkelen.

Regissør Hans Petter Molands «Ut og stjæle hester» er nominert i hele ti kategorier, inkludert beste norske kinofilm, beste mannlige skuespiller, beste mannlige birolle, beste regi og beste manus.

- Det er veldig hyggelig. Dette er en jobb som er gjort i fellesskap så det er fint å se at det speiles i mange kategorier. Jeg blir skuffet dersom ingen vinner. Spesielt vil jeg trekke fram lyddesigner Gisle Tveito og komponisten vår Kasper Kaae. De to er så tett vevd sammen i denne filmen, sier Moland til Dagbladet.

- Uvirkelig

Det purunge talentet Jon Ranes (16) kan ende med å sikre seg en Amanda-statuett for beste mannlige skuespiller for sin innsats som Trond i «Ut og stjæle hester».

- Det er helt uvirkelig. Det er såpass lenge siden at vi lagde den at alt var litt på avstand. Det kom litt uventet på meg, sier en tydelig fornøyd Ranes til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer