<strong>KLAGER TIL PFU:</strong> Her og Nå laget forsidesak om et foredrag Jon A. Håtun holdt i regi av Kreftforeningen, der han snakket om sorgen etter kona Anbjørg Sætre Håtuns død. Her er de to i 2005.

Foto:  Agnete Brun / Dagbladet
KLAGER TIL PFU: Her og Nå laget forsidesak om et foredrag Jon A. Håtun holdt i regi av Kreftforeningen, der han snakket om sorgen etter kona Anbjørg Sætre Håtuns død. Her er de to i 2005. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Jon A. Håtun klager inn Her og Nå for artikkel om konas død

«Et overtramp».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jon Andreas Håtun, også kjent under artistnavnet Jono El Grande, reagerer sterkt på en artikkel i bladet Her og Nå, og forsidevinklingen av den. Nå har han klaget bladet inn for Pressens Faglige Utvalg, skriver Aftenposten.

Artikkelen var forsideoppslag i utgave 8/2015, med tittelen «Sorgen går ikke over». Den baserte seg på et foredrag om sorg som Håtun hadde holdt i regi av Kreftforeningen i begynnelsen av februar.

- Stressende
Han reagerer på at bladets forside får det til å se ut som om han har stilt opp til intervju om kona Anbjørg Sætre Håtuns død.

«Det at pressen overtar styringen, slik Her og Nå gjør, forsterker følelsen man har av å ikke ha kontroll i sorg. For meg er dette det mest stressende jeg har opplevd siden Anbjørg gikk bort, skriver han i en kronikk i dagens Aftenposten.

Han mener videre at bladet utnytter det at det har gått et år siden konas død, til å selge blader, når de skriver «1 år siden hun døde!» i en gul stjerne på forsiden.

«Man roper ikke ut til hele Norge en 'saksopplysning' om at noens kjære har vært død i ett år. Det er et overtramp», skriver Håtun i kronikken, og viser til at Her og Nå-redaktør Rino Rådahl kaller stjernen «en ren saksopplysning» i sitt svar til PFU.

Forsvarer saken
Rådahl sier til Aftenposten Her og Nå har opptrådt redelig.

- Vi har på ingen måte hatt intensjoner om å forsterke hans sorg, men refererer fra et intervju han har valgt å dele med publikum. Både han og hans kone har tidligere vært svært åpne om dette, og når vi nå ble ønsket velkommen til å dekke arrangementet med ham som en av hovedpersonene, så vi ikke at dette var noe han ville ragere på, sier han til avisa.

Jon Andreas Håtun og Anbjørg Sætre Håtun var sammen i 15 år, inntil hun døde av kreft i januar i fjor. Hun fikk diagnosen brystkreft allerede i 2003, og var svært åpen om sykdommen, blant annet i dette intervjuet med Dagbladet Magasinet i 2005. Hun har blitt hyllet for sin åpenhet, og ble kåret til «årets modigste kvinne» av magasinet Tara i 2013.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer