«Side om side»

Jon Almaas er ferdig som Christian Kopperud

- Vi skal finne en bra utgang for Jon, bekrefter NRK-redaktør.

SKAL UT: Jon Almaas skal skrives ut av «Side om side», bekrefter NRK. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKAL UT: Jon Almaas skal skrives ut av «Side om side», bekrefter NRK. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - «Side om side» må etter alt å dømme nå finne en erstatter for den ulidelige Christian Kopperud. For Almaas kan vel ikke bedrive humor på både TV Norge og NRK samtidig, kommenterer Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten i dag.

Kommentaren kommer etter at det ble kjent at NRKs fredagskonge Jon Almaas forlater NRK for humorkonkurrenten TV Norge, noe som betyr at den populære programlederen også er ferdig i sjefsstolen i «Nytt på nytt».

- Legger gode planer

Men samtidig som Almaas loser rundt én million nordmenn gjennom nyhetsuka i panelprogrammet hver fredag, spiller han også den særdeles usympatiske og arrogante Christian Kopperud i NRK-serien «Side om side».

TRE IGJEN: NRKs originale «Side om side»-besetning. Fra venstre: Tore Sagen, Pernille Sørensen, Marie Blokhus, Vidar Magnussen , Jon Almås og Charlotte Frogner. Nå er Blokhus, Almaas og Frogner ute. Foto: Anders Grønnberg / Dagbladet
TRE IGJEN: NRKs originale «Side om side»-besetning. Fra venstre: Tore Sagen, Pernille Sørensen, Marie Blokhus, Vidar Magnussen , Jon Almås og Charlotte Frogner. Nå er Blokhus, Almaas og Frogner ute. Foto: Anders Grønnberg / Dagbladet Vis mer

NRKs underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen, bekrefter overfor Dagbladet fredag kveld at Almaas ikke skal være med i kommende sesonger.

- Det er ikke helt avklart hvordan det går med Jon i «Side om side», men vi er i ferd med å legge gode planer, skriver Halvorsen i en e-post.

- Må finne en utgang

- Betyr det at Jon blir skrevet ut av serien?

- Vi regner med det etter hvert, forteller Halvorsen.

- Dette er såpass ferskt at vi ikke har så mye mer å si om det. Men som med andre i serien som har vanskelig med å være med på videre innspillinger, så må vi finne en bra utgang for Jon. Det er ikke innspilling av ny sesong før til våren, skriver Halvorsen i en sms til Dagbladet.

Både Marie Blokhus (Maria Lerke) og Charlotte Frogner (Celine Kopperud), som spiller kona til Almaas i serien, er tidligere skrevet ut av handlingen.

- Vil merkes

Dagbladets tv-anmelder, Marie Kleve, mener dette er triste nyheter for den populære familieserien.

- At Jon Almås sier farvel til NRK vil nok få mye større konsekvenser for «Side om side» enn for «Nytt på nytt». Christian Kopperud har vært en overraskende morsomt bekjentskap, som den arrogante besserwisseren innerst i veien. Siden forrige sesong har serien også mistet både Marie Blokhus og Charlotte Frogner, og det merkes godt. Vitsene satt mye bedre i forrige sesong, etter min mening, sier Kleve.

- MAGEPLASK: «Nytt på Nytt» ble ikke spådd noen lysende framtid av Dagbladets anmelder, etter premieren i 1999. Her kan du se Jon Almaas åpne den aller første sendingen. Video: NRK Vis mer

Bård tar over

Det er komiker og fast «Brille»-deltaker, Bård Tufte Johansen, som tar over programlederstolen i «Nytt på nytt» etter nyttår.

Når Jon Almaas forlater programmet og NRK etter 17 år som programleder, kan han se tilbake på en seerfest uten like.

Ferske tall fra NRK som Dagbladet har fått tilgang til viser at «Nytt på nytt», siden 1. januar 2000, gjennomsnittlig har dratt over 1,1 millioner nordmenn til skjermen hver fredag kveld. Toppnoteringen er 14. november 2003 med 1,5 millioner seere.

- Vurderer tupé

Det tilsier en markedsandel på hele 63 prosent i nesten to tiår. Det er altså ikke et lite ansvar som nå faller på Tufte Johansen.

TAR OVER: Bård Tufte Johansen skal lede «Nytt på nytt» etter nyttår. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
TAR OVER: Bård Tufte Johansen skal lede «Nytt på nytt» etter nyttår. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- Sammen med Gerhardsen og Drillo er Jon den vanskeligste å ta over etter. Her må vi bare brette opp ermene. Vurderer også tupé, skriver komiker Bård Tufte Johansen i en tekstmelding til Dagbladet.

Jon Almaas’ faste medprogramleder, Pernille Sørensen, håper seerne har forståelse for valget til makkeren. Hun spiller også i «Side om side».

- Jon er jo Mr. «Nytt på nytt». Han er liksom både kaptein, styrmann, mast og kjøl på dette store skipet. Det er klart vi er veldig lei oss for at han ikke skal være med videre. Men jeg er sikker på at seerne vil skjønne at Jon har behov for å folde ut vingene og prøve seg på noe nytt etter snart 18 år, sier Sørensen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer