BLIR FORFATTER: Jon Andreas Håtun går under artistnavnet Jono El Grande, og er musiker og multikunstner. Nå har han skrevet bok om tapet av kona Anbjørg Sætre Håtun. Boka kommer ut til høsten på Kagge Forlag. Foto: Aleksander Andersen / Aftenposten
BLIR FORFATTER: Jon Andreas Håtun går under artistnavnet Jono El Grande, og er musiker og multikunstner. Nå har han skrevet bok om tapet av kona Anbjørg Sætre Håtun. Boka kommer ut til høsten på Kagge Forlag. Foto: Aleksander Andersen / AftenpostenVis mer

Jon Andreas Håtun skriver bok om det første året som enkemann

Gir ut bok om tapet av kona. 

(Dagbladet): Jono El Grande, hvis egentlige navn er Jon Andreas Håtun, blir forfatter.

Det avslørte 42-åringen på sin Instagram-konto i kveld.

Nå, endelig!! Er er forfattar! Puh!

A photo posted by Jono El Grande (@jonoelgrande) on

«Nå, endelig!! Eg er forfattar! Puh!», lyder bildeteksten som er lastet opp sammen med et sløret bilde av en kontrakt med Håtuns underskrift.

Multikunstneren har inngått kontrakt med Kagge forlag.

Dagbladet har vært i kontakt med den nybakte forfatteren, som henviser til informasjonssjef Raymond Vik i Kagge forlag.

Vik skriver i en mail til Dagbladet at boka Håtun har skrevet skal hete «Enkemannsstøt» , at den kommer ut i oktober og at den handler om Håtuns første år som enkemann.

Selve ordet enkemannsstøt er ifølge Store medisinske leksikon en betegnelse på støt mot albuen med utstrålende fornemmelser i lillefinger og ringfinger på grunn av trykk på albuebensnerven.

«Navnet sies å komme av munnhell som «albuestøt og enkemannssorg varer like lenge» - noe som er heftig, men kortvarig.», heter det på Store medisinske leksikons hjemmesider.

Skriver om tapet av kona

Håtun var tidligere gift med Anbjørg Sætre Håtun, som døde av kreft i 2014, 41 år gammel.

Innledet av spørsmålet «Hva skjer når du mister den du er mest glad i?» sender forlaget over følgende utdrag fra boka:

«Først spastisk gråt. Så ro. I den roen som kom følte jeg intuitivt at jeg ville komme til å takle det å bli enkemann bedre enn jeg fryktet, allerede første dag. I det å ha grått meg tom lå det en kime til håp.

Jeg følte meg litt lettet akkurat da, renset, og med faktisk litt god samvittighet over å ha vært ærlig mot kroppen og latt den få gi etter for det som ville ut. Jeg kjente meg litt klarere i hodet og kunne i et håpefullt glimt forestille meg selv i en potensiell fremtid.»

MISTET KONA: Anbjørg Sætre Håtun og Jon Andreas Håtun var sammen i 15 år før hun døde av kreft i 2014. Nå har han skrevet bok om det første året som enkemann. Her er paret avbildet sammen i 2013. Foto: NTB Scanpix
MISTET KONA: Anbjørg Sætre Håtun og Jon Andreas Håtun var sammen i 15 år før hun døde av kreft i 2014. Nå har han skrevet bok om det første året som enkemann. Her er paret avbildet sammen i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nyforlovet

Det skjer mye i Håtuns liv for tida. I tillegg til å ha signert bokkontrakt er 42-åringen nyforlovet med designer Ingunn Birkeland (36).

Det var i et intervju med Dagbladet Magasinet i desember at kunstneren bekreftet forholdet med Birkeland.

- Jeg kan bekrefte at Ingunn og jeg er sammen, og at jeg er veldig forelska. Det er digg. Vi fant hverandre gjennom lange samtaler. Samtaler er for meg essensen, selve nøkkelen til å ha det godt, sa han den gang.