Jon Bing

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter

- Jeg har skrevet så lenge jeg kan huske, men det begynte først å skyte fart etter samarbeidet med Tor Åge Bringsværd i 1966. Faktisk begynte jeg å skrive for å få en unnskyldning til å bruke skrivemaskin. Skriveteknologien har alltid vært en viktig del av det å skrive for meg. Jeg har glede av å se det fiolette blekket skli utover, og jeg har glede av å bruke en datamaskin med alle dens muligheter.

Min beste leseropplevelse

- Jeg har hatt mange, og kan ikke rangere dem i en pyramide. Men jeg kan huske én veldig flott leseropplevelse, og det var da jeg fikk «Kom hjem! Kom hjem!» av Ray Bradbury. Jeg kan fortsatt fornemme opplevelsen av hvordan science fiction kunne brette ut et spennende og poetisk landskap.

Slik liker jeg å jobbe

- Jeg skriver når jeg har tid, som er altfor sjelden. Selv om jeg kan skrive hvor som helst, foretrekker jeg å arbeide foran min egen skjerm. Hjemmekontoret er godt og effektivt, og der har jeg fax, ISDN og Internett.

Mitt forhold til Internett:

-Internett er jo gammelt, og det har jeg brukt siden midten av 80-tallet. World Wide Web er bare fem år gammelt, og det kan jo gi grunnlag for refleksjon. Jeg leser e-post daglig og bruker nettet aktivt for å finne informasjon. Lovdatas norske nettsted inneholder mye gratis rettsinformasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer