Du leser nå Dagbladet Pluss

Jon Gangdal går ut i et minefelt når han lar tiltalte forsvare seg før saken kommer opp

Viktig sak, problematisk bok.

DØDSFALL: 13 år gamle Angelica ble funnet død i en hytte på Beitostølen nyttårsaften for to år siden. Moren er tiltalt for grov mishandling med døden til følge. Foto: Øistein Norum Monsen
DØDSFALL: 13 år gamle Angelica ble funnet død i en hytte på Beitostølen nyttårsaften for to år siden. Moren er tiltalt for grov mishandling med døden til følge. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Nyttårsaften 2015 ble en avmagret trettenårig jente funnet død på hytta der hun bodde sammen med moren. Moren ble tiltalt for grov mishandling med døden til følge. Saken skal opp i Gjøvik Tingrett 24. april neste år.

Den handler om omsorgssvikt, mobbing og spiseforstyrrelser og involverer ikke bare den rammede familien, men lokalsamfunnet i Lommedalen og en rekke offentlige etater som var involvert i saken.

Det handler også om journalistikk. Media har vært involvert siden før Angelica døde. Frontene står steilt mot hverandre. Den tiltalte moren har beskrevet mobbing, likegyldige skoler og svikt i hjelpeapparatet. Naboer og fylkesmannen i Bærum (som gransket saken) forteller om en isolert familie og en mor som ikke evnet å samarbeide med skole og behandlere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.