Jon jazzresiderer i Molde

Jon Balke (57) er årets «Artist in Residence» på Moldejazz. Og vel så det.

RESIDENS: Moldes nye kulturhus, Plassen, blir en av Jon Balkes arenaer under Moldejazz. Han skal spille konserter i både den store og lille salen pluss på taket av bygget i løpe av sin residensuke. FOTO: TERJE MOSNES
RESIDENS: Moldes nye kulturhus, Plassen, blir en av Jon Balkes arenaer under Moldejazz. Han skal spille konserter i både den store og lille salen pluss på taket av bygget i løpe av sin residensuke. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): —Som «Artist in Residence» skal jeg gjøre fire konserter og en workshop i løpet av festivaluka. Men så er det sånn at jeg også har skrevet musikk til «Mertz!!», åpningsforestillingen til Plassen, det nye kulturhuset i Molde, sier Jon Balke og kikker skrått opp på Plassen, Moldes nye praktbygg.

Teatret Vårt og Moldejazz samarbeider om denne «teaterkonserten» basert på Kurt Schwitters-tekster. Siden Balke skal spille selv på de to første forestillingene i forkant av festivalen, får han en slags teaterutvidet «jazzresidens» i rosebyen.

VALGET av pianisten, perkusjonisten, improvisatoren, komponisten, arrangøren og bandlederen Balke som hovedartist nummer 13 i moldejazzhisorien er like naturlig som det er overmodent. De som har fulgt karrieren hans siden starten tidlig på 70-tallet, vet at han ikke svekker det fryktinngydende «AiR»-kollegiet (se sidesak), og at han klok av bredere musikalsk erfaring enn de fleste kommer godt forberedt til «residerende»-jobben.

—Jeg har valgt å satse på «nypremièrer» heller enn å presentere helt nye ting etter snau forberedelsestid. Det betyr prosjekter som jeg har jobba nok med til å vite at de bærer, sier Balke, som overlater «Merz!!»-musiseringen til pianistkollegaene Morten Qvenild og Christian Wallumrød når residensjobben krever ham fullt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer