Jon Michelet runder 70, men han er i godt selskap

En flom av runde dager i sikte.

Larkollen20130703
Forfatter Jon Michelet til Sommerboka
foto Kristin Svorte/Dagbladet
Larkollen20130703 Forfatter Jon Michelet til Sommerboka foto Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Egentlig skriver vi ikke så mye om jubilanter i Dagbladet. Avisa ser det ikke som noen enestående prestasjon å nå en viss alder. Selvsagt er det enkelte som ikke er til å komme utenom.

Men noen kriterier fins ikke, så vidt jeg vet. Som så mye annet i redaksjonen blir vurderinger tatt på gefühlen, og den viser seg ofte å være en målestokk så god som noen. Derfor vil faste lesere ofte lete forgjeves etter omtaler av folk på såkalt runde dager. Interesserte henvendes til personaliaspalten i Aftenposten, som sjelden svikter.

Men det er klart at man stadig kommer opp i konflikter. Skal, skal man ikke omtale for eksempel forfattere som jubilerer? Vi står overfor en generasjon av diktere med debut på 1960-tallet, Profil-generasjonen med tilliggende herligheter, som stadig runder år. Dag Solstad har vakt størst oppmerksomhet. Det er synd å si at hans 70 års dag for tre år siden ble forbigått i stillhet. Men allerede om to år blir Solstad 75, og da er det vel på'n igjen.

Kjell Askildsen blir 85 i september. For øvrig blir Jan Erik Vold 75 i oktober og Tor Åge Bringsværd i november. Kjartan Fløgstad har allerede rundet 70 i år. Han sørget smart nok for omtale ved å øke sitt forfatterskap med enda en vektig roman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer