Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jon Michelets store krigsseilerepos blir TV-serie

Produksjonsselskap har inngått avtale med NRK.

(Dagbladet): Sjøkrigsserien har gjort Jon Michelet til en av Norges mesttjenende forfattere.

Første bok i serien, «En sjøens helt: Skogsmatrosen», kom ut i 2012.

De fire bindene som nå foreligger om krigsseilerne har et samlet opplag på 623.500 eksemplarer i Norge. Og bøkene har toppet bestselgerlistene i fire år på rad.

Nå blir bokserien TV-serie.

Produksjonsselskapet Filmkameratene har inngått avtale med NRK om å utvikle Michelets «En sjøens helt»  som drama, skriver forlaget i en pressemelding.

Øyevitne-regissør Regissør for prosjektet skal være Jarl Emsell Larsen som sist sto bak krimserien «Øyevitne», NRK-serien som sikret Anneke Von Der Lippe en internasjonal Emmy for beste kvinnelige hovedrolle.

- Å få muligheten til å lage Michelets storverk om de norske krigsseilerne er en drømmeoppgave for enhver regissør, sier Emsell Larsen i pressemeldingen.

Filmkameratene produserte «Kampen om Tungtvannet» for NRK som ble tidenes mest sette norske TV-serie med et gjennomsnittlig seertall per episode på 1,8 millioner.

- Tungtvannet kostet cirka 75 millioner, men «En sjøens helt» vil nok ha en kostnadsramme på godt over 100 millioner, sier John M. Jacobsen, skriver i pressemeldingen.

- Det er selvfølgelig en stor finansieringsoppgave, men forelegget er så fantastisk at vi regner med at brikkene faller på plass.
- Fortjent Jon Michelet var før han begynte på sjøkrigsserien særlig kjent for krimbøkene om Wilhelm Thygesen. Men han har også skrevet en lang rekke andre romaner, sakprosabøker, ungdomsbøker og skuespill. Han var sentral i den norske ml-bevegelsen på 70-tallet, og har vært både forlagssjef i Oktober og redaktør for Klassekampen.

- De norske krigsseilerne har virkelig fortjent å bli hedret for sin innsats gjennom en slik TV-serie, sier Jon Michelet i pressemeldingen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram