KOMMENTARER

Jonas flytter hjemmefra

Den neste statsministeren i Norge er ikke lenger Høyre-mann.

NYVALGT: Mens tidligere ledere har vært født inn i partiet, eller i arbeiderbevegelsen, som en gang gikk ut på det samme, har som kjent Jonas valgt partiet selv..  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NYVALGT: Mens tidligere ledere har vært født inn i partiet, eller i arbeiderbevegelsen, som en gang gikk ut på det samme, har som kjent Jonas valgt partiet selv.. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Jonas Gahr Støre, alene på Hallingskarvet, sa ja høyt til seg selv og til Arbeiderpartiet, sa han også ja til å bli landets statsminister. Det er en nesten uunngåelig følge av å være leder av landets største parti. Nylig avdøde Reiulf Steen, som det ekstraordinære landsmøtet minnes i formiddag, var ett unntak fra regelen.

Nå er ikke Arbeiderpartiet like dominerende som det en gang var, men om det ikke lenger svever som ørnen i det norske partilandskapet, er det fortsatt størst. Det vil ta makta tilbake og styre landet igjen.

Derfor måtte Jonas til fjells. Hadde han blitt bedt om å bli partileder i Sp, kunne han tatt beslutningen over en fredagstaco med kona. Det ville jo uansett være et kortvarig engasjement, men med Ap bærer det helt til topps. Dessuten er det en god historie, selv om han ikke kom ned fra fjellet med steintavler.

Historien har Jonas måttet skape selv. Mens tidligere ledere har vært født inn i partiet, eller i arbeiderbevegelsen, som en gang gikk ut på det samme, har som kjent Jonas valgt partiet selv. Han er en selfmade-man i politikken. Han startet med to fulle hender og endte med en partibok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer