Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jonas Gahr Støre fikk spørsmål fra sønnen etter tvitring: «Er du full, pappa?»

«Mandagsklubben» er tilbake - frekkere enn «Nytt på nytt».

ØL, TOBAKK OG GRISEPRAT: Atle Antonsen markerer starten på nye «Mandagsklubben» med å drøke drikke og snakke om jævla homoer. Her ser vi det første utgaven av comebacket - 20 år etter debuten, fra venster Jonas Gahr Støre, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Dag Sørås og Atle Antonsen. Foto: Anders Grønneberg
ØL, TOBAKK OG GRISEPRAT: Atle Antonsen markerer starten på nye «Mandagsklubben» med å drøke drikke og snakke om jævla homoer. Her ser vi det første utgaven av comebacket - 20 år etter debuten, fra venster Jonas Gahr Støre, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Dag Sørås og Atle Antonsen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

I kveld «Mandagsklubben» er tilbake på TVNorge, vel 20 år etter debuten - nå med programleder Anne Rimmen og humoristene Else Kåss Furuseth og Dag Sørås.

Dagbladet var med på innspillingen tre timer før sending.

Det markerte Atle Antonsen med å fyre opp en pipe og sette foran seg en stor øl, ikke en halvliter, men en enliters variant.

DRAKK VANN: Sønnen til Jonas Gahr Støre trodde faren var full i helga, men her drikker han vann - sammen med Else Kåss Furuseth. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DRAKK VANN: Sønnen til Jonas Gahr Støre trodde faren var full i helga, men her drikker han vann - sammen med Else Kåss Furuseth. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Er du full, pappa?

Jonas Gahr Støre var første gjest, og han ble varm i trøya etter hvert - sannsynligvis inspirert av verbalsluggeren Atle Antonsen og språkakrobaten Dag Sørås.

Ap-sjefen delte opplevelser fra den siste uka, som inkluderte tvitring og litt om MGP-finalen lørdag.

Gahr Støre gikk glipp av MGP-finalen, fordi han var på fest, på årsmøte i Rogaland Ap i helga.

Men han for et par år siden tvitret litt om «øsegaard» (eg Ødegaard) og «MDG» (MGP), gikk det litt i ball for AP-lederen.

PÅ TWITTER: Da Jonas Gahr Støre skrev dette, trodde sønnen hans at fatter'n var full.
PÅ TWITTER: Da Jonas Gahr Støre skrev dette, trodde sønnen hans at fatter'n var full. Vis mer

- Jeg tvitret: «Ronaldo ut-Øsegaard inn - det danker ut MDG.»

- Da fikk jeg høre det fra sønnen min, som spurte: «Er du full, pappa?»

Øl, vin og peanøtter

- For 18 år siden var det både røyking å drikking. Nå er det med røyking blitt ulovlig, og dermed enda kulere, mener Antonsen.

DUETT: Sondre Lerche avsluttet med en duett sammen med Calle Hellevang-Larsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DUETT: Sondre Lerche avsluttet med en duett sammen med Calle Hellevang-Larsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

AP-leder Jonas Gahr Støre er den første gjesten i «Mandagsklubben», mens Atle Antonsen er den første av de ambulerende humoristene som mønstrer på.

Bøllete «Nytt på nytt»

GODT STEMNING: DEt var løssluppen og god stemning i salen. Programmet ble tatt opp to-tre timer før det blir sendt.
GODT STEMNING: DEt var løssluppen og god stemning i salen. Programmet ble tatt opp to-tre timer før det blir sendt. Vis mer

I salen på Nasjonal Jazzscene Victoria på Karl Johan sitter folk rundt småbord og drikker øl, vin og spiser peanøtter - klapper ivrig og ler av vittighetene.

Det hele virker som en litt mer bøllete utgave av NRKs «Nytt på nytt», som når Rimmen introduserer «Jævla homo»-kampanjen.

- Det er to jævla homoer som stiller i kampanjen. Det er altfor mange homoer som stiller opp i denne kampanjen. Enten er man homo eller vanlig, sier Antonsen og flasher t-skjorta «Jævla sosialist», som han slenger over til Jonas Gahr Støre.

- Jeg stiller opp i kampanjen fordi jeg har vanskelig for å si nei.

- Og fordi hun fra «Skam» er med, svarer Else Kåss Furuseth på spørsmålet hvorfor hun stiller i «Jævla homo»-t-skjorte.

Calle i niqab

Calle Hellevang-Larsen har fått rollen som utegående korrespondent, og ser ut til å stortrives i sin nye jobb.

Han fikk publikum til å gapskratte i sin niqab-reportasje på glattisen.

Et utvalg «Ukens kaktuser» ble delt ut, og da kom panelet innom kjønnslemlestelse, hvordan fange en mus (!!!) - og Atle Antonsens med et MGP-utspill:

- Jeg gir ukas kaktus til Jahn Teigen.

- Det handler om MGP, og han gjemmer seg bort et sted i Sverige. Jahn Teigen skal være med i Grand Prix helt til han ligger i grava, sa Antonsen.

Fornøyd Rimmen

Anne Rimmen var godt fornøyd etter sending.

- Ut fra publikumsresponsen, så gikk det bra.

TATT AV LUFTA: Den første utgaven av «Mandagsklubben» med Thomas Giertsen, Kari Gjæver Pedersen og Bjarte Hjelmeland ble sensurert og tatt av lufta. Foto: NTB Scanpix
TATT AV LUFTA: Den første utgaven av «Mandagsklubben» med Thomas Giertsen, Kari Gjæver Pedersen og Bjarte Hjelmeland ble sensurert og tatt av lufta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror det funket, men du får spørre andre. Selv gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Anne Rimmen.

Det første programmet over 20 år etter debuten, ble avsluttet med en duett mellom Sondre Lerche og Calle Hellevang-Larsen.

Rølp og skandaler

Programmet startet med Thomas Giertsen, Kari Gjæver Pedersen og Bjarte Hjelmeland i1996 og ble både kritisert og elsket.

Programmet ble både sensurert og tatt av lufta.

Varemerket den gang var rølp, provokasjoner, skandaler og høyst subjektive skråblikk på uke - noe de nye programlederne vil videreføre.

Anne Rimmes faste makkere er komikerne Else Kåss Furuseth og Dag Sørås. I tillegg til det faste panelet rullerer humoristene Thomas Giertsen, Atle Antonsen, Jon Almaas og Harald Eia på å gjeste showet.

YPPET TIL BRÅK: Da 2003 yppet Otto Jespersen til bråk ve då brenne det amerikanske flagget, da het konseptet «Torsdagsklubben» og ble sedt på TV 2 Foto: NRK Dagsrevyen.
YPPET TIL BRÅK: Da 2003 yppet Otto Jespersen til bråk ve då brenne det amerikanske flagget, da het konseptet «Torsdagsklubben» og ble sedt på TV 2 Foto: NRK Dagsrevyen. Vis mer

Skyter fra hofta

TVNorges programdirektør Eivind Landsverk gleder seg før premieren på «Mandagsklubben» anno 2017:

- Vi har lenge hatt lyst til å ta fram dette konseptet igjen, der vi skal overraske og tørre å skyte fra hofta. «Mandagsklubben» har vært et provoserende, irriterende og veldig morsomt tv-program - slaktet av kritikerne og elsket av seerne. Vi har ikke lavere ambisjoner for denne runden, sier TVNorge-direktøren i en pressemelding.

KrF-VALGJERD: «Mandagsklubben» på TVNorge med  barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland som gjest i 1999. Foto: Robert S. Eik
KrF-VALGJERD: «Mandagsklubben» på TVNorge med barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland som gjest i 1999. Foto: Robert S. Eik Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media