Jonas Gahr Støre redder Norge med varmesøkende rakettpenis

Kommer du til å ville se denne filmen?

KONSEPTKUNST: Omtrent slik kan den futuristiske Jonas Gahr Støre bli seende ut i «Ultra Sheriff - The Movie». Dette er en prosjektskisse som ble laget spesielt for pitchekonkurransen under Kosmorama. Illustrasjon: Torjus F. Erfjord
KONSEPTKUNST: Omtrent slik kan den futuristiske Jonas Gahr Støre bli seende ut i «Ultra Sheriff - The Movie». Dette er en prosjektskisse som ble laget spesielt for pitchekonkurransen under Kosmorama. Illustrasjon: Torjus F. Erfjord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I 2007 vant det da ukjente filmprosjektet «Max Manus» (og manusforfatteren Thomas Tiller Nordseth) pitcheprisen under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Prisen gis til en filmidé som låter spesielt spennende og som har potensial til å kunne realiseres.

To år seinere slo filmen det meste som er av besøksrekorder på kino.

Kan det samme skje med en historie om Jonas Gahr Støre som - blant annet ved hjelp av en målsøkende rakettpenis - skal frigjøre Norge fra mannevonde roboter?

Begynner å hasteI går bestemte i hvert fall Kosmorama-juryen seg for å gi 100 000 kroner til Frode Andersen (29) fra Re i Vestfold, og hans filmprosjekt «Ultra Sheriff - The Movie».

Andersen har ideen til en science fiction-thriller med tydelige komiske overtoner, om et Norge der roboter tar makten ved stortingsvalget i 2013. Bare én mann har mot og utstyr til å redde oss: Jonas Gahr Støre.

- Det er så mange lag av ironi i denne fortellinga, at jeg ikke selv har rukket å gå gjennom alt selv engang, sier Andersen, som til daglig er elev ved Filmskolen i Lillehammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer