KOMMENTARER

Partilederdebatten:

Jonas har funnet formen

Frekk og freidig utfordrer til trygg og solid statsminister.

- OFFENSIV: Politisk redaktør i Dagbladet, Geir Ramnefjell, om hvem som vant kveldens partilederdebatt. Video: NRK / Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Partilederne ble klappet inn som artister og var kledd slik kommunikasjonsrådgiverne deres tror velgerne liker, ved valgkampens virkelige åpning i Arendal i kveld. Alle hadde forberedt seg grundig, men det var stort spenn i hvem som klarte å synliggjøre seg selv og egen politikk. Debatten var delt i to tematiske bolker, en om økonomi, skatt og avgifter og en om norske verdier.

De to statsministerkandidatene var naturlig nok hovedpersoner i første bolk, Erna Solberg har kuttet stort i skattene og brukt mye oljepenger for å finansiere det. Jonas Gahr Støre leder et parti som for første gang på lenge går til valg på å øke skattene, med 15 milliarder kroner. De kom jevngodt ut fra start.

Den siste bolken ble innledet med duell mellom KrF-leder Knut Arild Hareide og Frp-leder Siv Jensen. Fremskrittspartiet har alt å tjene på at verdidebatten handler om innvandring, og Jensen lyktes i å få duellen til å handle om dette. Hareide klarte på sin side å forsvare KrFs politikk på området på en måte som fikk applaus som til tider overdøvet Siv Jensen. Begge mobiliserte egne kjernevelgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer