BRØDRE: Jakob Oftebro hjalp lillebror Jonas Hoff Oftebro med å øve før prøvene til Teaterhøgskolen, til tross for at han akkurat hadde blitt skadet under ei TV-innspilling. Jonas kom inn på skolen, og har første skoledag i dag. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
BRØDRE: Jakob Oftebro hjalp lillebror Jonas Hoff Oftebro med å øve før prøvene til Teaterhøgskolen, til tross for at han akkurat hadde blitt skadet under ei TV-innspilling. Jonas kom inn på skolen, og har første skoledag i dag. Foto: Sveinung U. Ystad / DagbladetVis mer

Skjelvet

Jonas Hoff Oftebro ville ha «Mamma Mia»-rolle: - Aldri følt meg så dum i mitt liv

Sendte inn video av seg selv mens han spiller og synger «Waterloo».

HAUGESUND (Dagbladet): - Det var utrolig ukomfortabelt da det skjedde, sier Jonas Hoff Oftebro til Dagbladet.

Det var i mai at storebror Jakob Oftebro ble alvorlig brannskadd i ansiktet under innspillinga av TV-serien «Hamilton», der 32-åringen har hovedrollen.

Oftebro ble umiddelbart fraktet til sykehus i Stockholm, og innspillinga av serien ble utsatt.

- Han var så langt borte. Det var vanskelig, jeg kunne ikke dra og si hei, sier Jonas Hoff Oftebro om hvordan han opplevde ulykken.

Storebror stilte opp

Yngste blad Oftebro er i Haugesund for å promotere katastrofefilmen «Skjelvet», oppfølgeren til kinosuksessen «Bølgen» (2015). I filmene spiller han sønnen til Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner.

I det virkelige liv er han sønn av skuespillerne Anette Hoff og Nils Ole Oftebro.

22-åringen forteller at storebror Jakob faktisk stilte opp for ham i tida etter «Hamilton»-skaden.

Hva er skuespillerne i "Skjelvet" redde for?Vis mer Vis mer

- Jeg søkte på Teaterhøgskolen rett etter at Jakob var blitt skadet. Det var han jeg leste med i uka før opptaksprøvene, som jeg gikk gjennom alt med, sier Oftebro.

- Jakob var bare sånn: «Hør nå, jeg er ikke på TV-innspilling lenger, nå er jeg i Oslo. Kan vi ikke bare lese, liksom?»

Øvinga ga uttelling. Oftebro fikk plass på det prestisjefylte skuespillerstudiet, og har første skoledag i dag.

Før helga var han i København for å besøke storebror Jakob.

- Det har etter omstendighetene gått bra med ham. Han har det fint, det er bra.

LIGGER I GENENE: Jonas Hoff Oftebro med mamma Anette Hoff og pappa Nils Ole Oftebro på premieren til «Bølgen» i 2015. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LIGGER I GENENE: Jonas Hoff Oftebro med mamma Anette Hoff og pappa Nils Ole Oftebro på premieren til «Bølgen» i 2015. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Får sjalusi-spørsmål

Oftebro, som tidligere i år var aktuell i «Los Bando», forteller at han kommer til å tone ned filmjobbinga nå som han begynner på skole.

- Jeg kommer til å jobbe så mye jeg kan i alle ferier, men når jeg går på skolen tror jeg det er viktig at jeg er der. Hvis alle i klassen skulle gjort film hele tida, ville vi aldri kunne ha en oppsetning fordi folk er borte.

Mens Jonas kom inn på skolen som 22-åring, var Jakob Oftebro kun 18 år da han startet sin utdanning ved samme lærested.

- Folk er veldig glad i å sammenlikne oss. Men vi sammenlikner oss selv veldig lite. For oss er det bare familie.

- Folk er sånn: «Er du sjalu på Jakob?» Nei! hvis det er noen jeg unner en rolle er det broren min, liksom. Det er det hyggeligste jeg vet.

JAMES DEAN: «Skjelvet»-kollega Kristoffer Joner mener Jonas Hoff Oftebro likner en ung James Dean, og lånte ham en sigarett for bildets skyld. - Nå kommer pappa til å drepe meg, spøker Oftebro. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JAMES DEAN: «Skjelvet»-kollega Kristoffer Joner mener Jonas Hoff Oftebro likner en ung James Dean, og lånte ham en sigarett for bildets skyld. - Nå kommer pappa til å drepe meg, spøker Oftebro. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Tok med kjæresten

Oftebro sier at han aldri har følt det som noe press å komme fra en såpass kjent skuespillerfamilie.

- Jeg har bare følt at jeg har fått litt ekstra hjelp. Jeg har vært litt heldig, og har alltid noen å snakke med hvis noe er vanskelig eller det er noe jeg lurer på.

I halvannet år har Oftebro vært kjæreste med Olly Johanne Lid. Under Amandapris-utdelinga lørdag hadde han kjæresten med på den røde løperen.

- Når man er 22 år og får et hotellrom gratis i to dager, sier man «hei, hei», svarer han da Dagbladet spør hvorfor han tok kjæresten med på filmfest.

Lid bar en glitrende ring på venstre ringfinger. Men det ringer ingen bryllupsklokker for det unge paret i nærmeste framtid.

- Nei, vi er ikke forlovet, det er vi ikke, sier Oftebro lattermildt.

KJÆRESTER: Jonas Hoff Oftebro og kjæresten Olly Johanne Lid på den røde løperen under Amandapris-utdelinga i Haugesund lørdag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJÆRESTER: Jonas Hoff Oftebro og kjæresten Olly Johanne Lid på den røde løperen under Amandapris-utdelinga i Haugesund lørdag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Mamma Mia»-video

De siste åra er det mange norske skuespillere som har satset i utlandet.

Også Jonas Hoff Oftebro har forsøkt å stikke tåa i Hollywood-dammen, foreløpig uten suksess.

Da produsentene bak «Mamma Mia! Here We Go Again» etterlyste skuespillere, sendte nemlig 22-åringen inn en såkalt self tape - en video av seg selv som spiller og synger foran kamera.

- Jeg har aldri følt meg så dum i mitt liv. Det å stå og synge den derre «Waterloo» ... Så ser man videoen etterpå, og tenker «fy faen i hælvete».

- Fikk du noen gang svar fra «Mamma Mia»-gjengen?

- Selvfølgelig ikke. Jeg håper de aldri så den, sier Oftebro og trekker på smilebåndet.

Enn så lenge er han fornøyd med å jobbe i Norge.

- Jobben og basen er her hjemme. De kule prosjektene man får jobbe på er her hjemme. Man kan drømme om å være der borte og gjøre store ting, men det er ikke noe mindre det her, på en måte.

KATASTROFEFILM: Oslo legges i grus 31. august 2018. Se første smakebit av «Skjelvet», som er oppfølgeren til storsuksessen «Bølgen». Video: Fantefilm/ Nordisk Film Distribusjon Les mer om filmen her: https://www.dagbladet.no/kultur/se-ekebergasen-krolle-seg-i-ny-og-illevarslende-skjelvet-trailer/69204230 Vis mer