KOMMENTARER

Jonas’ store røde

I høst skal Jonas Gahr Støre plukkes fra hverandre.

BEVEGELSE: Jonas Gahr Støre vil ta tilbake ideologi og visjoner fra tenketankene. Boka «I bevegelse» i samarbeid med skribenten Jonas Bals er en start. Foto: Bjørn Langsem
BEVEGELSE: Jonas Gahr Støre vil ta tilbake ideologi og visjoner fra tenketankene. Boka «I bevegelse» i samarbeid med skribenten Jonas Bals er en start. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

De færreste politikere får biografier skrevet om seg mens de ennå er aktive, og de fleste må skrive dem selv etter at de har gått av. Om Jonas Gahr Støre kommer det hele tre bøker denne bokhøsten, alle tre påbegynt før han ble valgt som leder i Arbeiderpartiet for ni uker siden.

Det forteller at forfattere og forlag uansett mente han var verdt en bok. At skiftet kom såpass tidlig, var god timing, men de trengte ikke bruke glasskule for å spå at han før eller siden - og før snarere enn siden - ville gå helt til topps.

En av forfatterne er Støre selv, og når han nå gir ut en murstein av ei bok om framtidas veivalg for eget parti og sosialdemokratiet, er det vanskelig ikke å lese boka som en søknad til toppvervet. Den ble innvilget før han rakk å fullføre, og han koketterte på gårsdagens lansering med at han et øyeblikk var bekymret for at innholdet dermed måtte klareres i partiet.

Bekymringen var grunnløs. Boka vil utvilsomt granskes for et linjeskift, det minste avvik fra partiprogrammet, en kritikk av forgjengeren, slik Støres høyttenkning om olje og klima ble det i sommer. Ut ifra raske dypdykk i 431 sider, intervjuer og referater, kan jeg ikke se ett punktum som gir nye politiske signaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer