Joner bak kamera

Går han med regissør i magen?

Skuespilleren Kristoffer Joner er i ferd med å avslutte et uvanlig oppdrag som kameraassistent. Filmtalentet befinner seg plutselig på feil side av kameraet og sitter på huk når Dagbladet.no støter på ham.

Han er kanskje som andre filmstjerner og bærer på en drøm om å skape sitt eget epos for lerretet, ikke bare ta andres regi?

- Kanskje en dag når jeg blir gammel og vis og kan alt, flirer Joner.

Han ba selv om å få være med i dugnadsteamet som drar mye av lasset når Tordenfilm i disse dager gjør opptak til kortfilmen som skal formidle musikken til jazzelektronikabandet Wibutee.

Udyr

Hovedrollen har Kyrre Haugen Sydness. Da vi traff filmfolket, flyktet Haugen Sydness gjennom en undergang på Sjølyst i Oslo for å unnslippe noen kjempekaniner. Men udyrene er over alt.

En stor statistgruppe illuderer millionmylder på fortauet.

- Vi forsøker å skape et New York-aktig miljø, forklarer produsent Eric Vogel. Er det derfor den dresskledde rømmer i en svart veteranvolvo og kjempegnagerne dukker opp i en Fiat 500?

Joner ser ut til å trives på kne ved monitoren. Han får også prøvd seg som regiassistent. Og før arbeidsdagen er slutt, trekker Joner på seg kanindrakt til erstatning for en skuespiller som måtte hoppe.

Festivalambisjon

- Det er ganske lange dager og ganske hardt. Men veldig lærerikt, sier han.

Thomas Seeberg Torjussen har skrevet manus og står for regien. Kortfilmen skal være ferdig klippet til midten av september og Tordenfilm håper den får TV-visning og plass på flere festivaler.

De fire minuttene ferdig film blir trolig en ganske annerledes musikkvideo. Wibutee opptrer ikke selv, men musikken deres skal prege den dialogløse fortellingen. Kortfilmen får navn etter bandets låt «We are in space, so are you» fra albumet «Playmachine».

IVRIG: Kristoffer Joner kjørte over fjellet fra Bergen for å bli med på to dagers kortfilminnspilling.
BLIKK Joner som regiassistent. Han styrer statistene som illuderer storby på Skøyen i Oslo.