Jono tjuvstarter

Det nye Parkteatret på Grünerløkka åpner til sommeren. Så lenge klarer ikke Jono El Grande å vente.

På Grünerløkka har folk begynt nedtellinga til sommerens åpning av det nye kulturhuset Parkteateret. Men Jono El Grande klarer ikke å vente så lenge, så han låner lokalet på selveste nasjonaldagen, med en innvielse som skal slippe ny ånd løs i huset.

- Jeg ønsker å bidra til at Parkteateret skal fremstå som en bunnløs oase av vidunderlig skaperverk, blant alle luftspeilingene i den norske kulturverdenen, forteller Jono.

Han mener at det er altfor mange kulturinstitusjoner som er her bare fordi en byråkratisk komite har bestemt det.

- Man glemmer å bringe ånd og mystikk til stedet! Denne innvielsen av Parkteateret skal være en oppbyggende affære inntil man endelig skal klippe over snoren, forteller Jono, som selv skal opptre med sitt Jono El Grande Orchestra. De skal spille de symfoniske verkene «Sentrifuge i D-moll» og «Samtidsmusikkens død».

Oppvarmingen er ved det surrealistiske og flerkulturelle barnekoret HYL (Hemningsløst Yndige Lakkegata-elever), som Jono leder. Det surrealistiske koret har visstnok et sterkt varierende antall medlemmer, og de synger ofte helt andre sanger enn dirigenten dirigerer.

På Parkteateret ved Olaf Ryes Plass i Oslo, 17. mai, klokken 18.00

<B>HUSLÅN: </B>Jono El Grande låner Parkteatret 17. mai.