Jordal-høst i Bergen

BERGEN (Dagbladet): Den Nationale Scenes nye teatersjef Bentein Baardson er klar med sitt første høstprogram. Han satser på publikumssuksesser som «Spelemann på taket» og «Emil i Lønneberget».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helge Jordal har allerede vært i Ukraina for å studere jødenes historie og landsbyen Anatevka, som i tsartida var modell for «Spelemann...».

Bentein Baardson vil selv være instruktør for Helge Jordal som melkemannen Tevye og Wenche Kvamme som konen hans, Golde.

Rammefortellingen er hentet fra tsartida, i år 1905.

- Den jødiske kolonien sto i fare for å bli fordrevet fra området. Mye har forandret seg i verden siden den gang, men det er ikke vanskelig å trekke paralleller til det som skjedde den gang. I Ukraina fikk jeg et inntrykk av disse menneskene og hvordan det kunne ha vært for dem den gangen. Folk fra det jødiske samfunnet ga oss sanger, historier og litteratur. Jeg begynte selv å synge Bergenssangen og det ble stor fest, forteller Helge Jordal.

Han har hatt hovedroller i de største publikumssuksessene på teatret i Bergen de siste åra, som i «My Fair Lady», «Bruredansen» og «Splint».

- Vi har ikke kommet så langt i forberedelsene ennå. Forestillingen vil foregå på kjøkkenet og ute på tunet. Mye arbeid gjenstår, men vi tror det skal bli bra, sier Jordal.

Bentein Baardson håper på fulle hus fram til jul. Han har også stor tro på familieforestillingen «Emil i Lønneberget» med Georg Riedels kjente musikk, i Morten Traaviks regi og med Even Børsum som scenograf. Teatret har ennå ikke funnet barnet som skal spille Emil, men vil inviterte barn og unge til prøvespill for å fylle rollene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer