Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jordan mektigst - Jerry rikest

Basketball-stjernen Michael Jordan er mektigst i showbiz, ifølge det amerikanske tidsskriftet Forbes. Komiker Jerry Seinfeld er den kjendisen som tjener mest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sine 267 millioner dollar i 1998, topper stand up-komiker Jerry Seinfeld det innflytelsesrike Forbes' «lønningsliste». På en god andreplass, med 242 millioner dollar i 1998, kommer «Seinfeld»s co-produsent Larry David. Steven Spielberg står oppført som nummer tre, med sine 175 inntjente millioner amerikanske dollar i fjor.

Mektige Spice Girls

Mest makt i kraft av sitt navn og virke har basketballstjernen Michael Jordan. Oprah Winfrey har nest mest makt, og nederst blant maktelitens topp tre befinner Leonardo Di Caprio seg. Spice Girls er den mektigste popgruppen med en sjetteplass. For å finne neste gruppe på listen må man helt ned til 41. plass, hvor Metallica står oppført. Andre jenter på topp tjue-listen er Celine Dion (nr. 9) og Helen Hunt (nr. 13).

Mektige idrettsmenn

Ellers er det middelaldrende menn som gjør seg bemerket i tetsjiktet blant de 100 mektigste i showbiz: Harrison Ford (nr. 7), Robin Williams (nr. 8), Rolling Stones (nr. 10), James Camerno (nr. 11) og Kevin Costner (nr. 32).

Michael Jordan er overhodet ikke den eneste i god form på makt-lista. Idrettsstjernene gjør seg mer og mer gjeldende i underholdningsbransjen, og blant de aller, aller ypperste er golfstjernen Tiger Woods (nr. 18), Jordans rebelske basketkollega Dennis Rodman (nr. 24), baseball-stjernen Sammy Sosa (nr. 33) og André Agassi på 36. plass.