Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jordan skal vinne jentene

De satset på advokaten Ally og dommeren Amy. TV2 holder seg til damer i rettsvesenet. I kveld overtar rettsmedisineren Jordan Cavanaugh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21.45 på tirsdager er jenteserietidspunktet foran noe. Og TV2 satser på kjent oppskrift når de i dag starter «Crossing Jordan» som ny tirsdagsserie.

Jordan Cavanaugh (Jill Hennessy) er rettsmedisineren med sans for å blande seg inn i politietterforskninger. Hun har akkurat flyttet tilbake til hjembyen Boston og skal jobbe sammen med faren Max (Ken Howard). For øvrig er hun singel, og hun er nysgjerrig på gåter i sitt eget liv. Den største av alle er spørsmålet om hvem som drepte hennes mor, en forbrytelse som ennå er uløst, og som både hun og faren sliter med ettervirkningene av.

Bråkmaker

Jordan Cavanaugh har hatt fem jobber på fire år og blir fort omstridt på ny. Hun blander seg inn i etterforskninger, godtar ikke henleggelser og tar ofrenes parti. Til tross for at sjefen hennes råder henne til å holde en lavere profil, gir hun seg ikke.

I løpet av sesongen kommer hun til å blande seg inn i barmhjertighetsdrap og barnekidnapping, seriemord og politidrap, i tillegg til drap der hun selv på en eller annen måte er involvert. Jill Hennessy beskriver rollefiguren som «lettere ustabil og komplisert», og hun lar seg ikke stoppe av normer og regler.

Det har gjort henne populær blant amerikanerne. «Crossing Jordan» trekker opptil 15 millioner seere til sine episoder i USA.

34 år gamle Jill Hennessy tv-debuterte i 1993, som advokat i «Lov og orden», en serie som ble kjempepopulær i USA. Der ble hun i tre år, og etterpå spilte hun stort sett i det hun beskriver som «bisarre filmer» i noen år.

Kennedy og «Seinfeld»

- Leger, advokater, tilknappede forretningskvinner... De er de eneste serietilbudene jeg får, sa hun i et intervju etter å ha spilt Jackie Kennedy i en tv-serie om Kennedy-kvinnene. Da hadde hun akkurat fått tilbudet om rollen som Jordan.

Litt annet har hun også gjort. Hun var kjæresten til George i en episode av «Seinfeld», hun har spilt i actionfilm mot Steven Seagal, og hun både regisserte og skrev manus for filmen «The Acting Class».

- Jeg liker å spille forskjellige mennesker, det er den største gleden jeg har i yrket mitt, sier Jill Hennessy.

<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> NYTT TIRSDAGSTEAM: Trey Sanders (Mahershalalhashbaz Ali), Max Cavanaugh (Ken Howard), Jordan Cavanaugh (Jill Hennessy) og Garret Macy (Miguel Ferrer) skal holde TV2s sterke posisjon på tirsdagene.
JORDAN VET HVORDAN: Jordan Cavanaugh (Jill Hennessy) er rettsmedisineren som ikke gir seg, samme hva. I kveld starter serien om henne på TV2.