Jordbruk i Afrika

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLIMA: Signe-Lise Dahl fra Plan Norge kommenterer i Dagbladet den 12.03.06 vår kronikk i samme avis om hvordan klima - på en forutsigbar måte - påvirker landbruksproduksjonen i Afrika. Selvfølgelig er det mange faktorer, i tillegg til klima, som påvirker Afrikas landbruksproduksjon - noe vi også henviste til i vår kronikk. Hva vi ønsket å framheve - og gjentar her - er at man ved å ta inn over seg den type kunnskap vi sammenfattet, vil kunne forholde seg til klimabetinget produksjonssvikt på en langt mer planmessig og rasjonell måte enn man ellers ville kunne.

EKSEMPLER PÅ mulige og viktige tiltak som kan settes i verk basert på denne kunnskapen er selvfølgelig å bygge ut markedene for jordbruksprodukter slik at områder med hhv. underskudd og overskudd kan handle med hverandre, eller at man kan anbefale forskjellige avlinger i forskjellige år ettersom de klimavariasjonene som bestemmer produksjon for en stor del er mulig å forutsi. I den sammenheng vil den kunnskap vi sammenfattet i vår kronikk være av stor verdi. I tillegg til de institusjonelle endringer som Dahl roper på, og som vi støtter, er det viktig at myndigheter og bistandsorganisasjoner lytter til det natur- og landbruksforskere har å si og ser mulighetene til å utnytte kunnskapen de besitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer