Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jordbruk i Afrika

KLIMA: Signe-Lise Dahl fra Plan Norge kommenterer i Dagbladet den 12.03.06 vår kronikk i samme avis om hvordan klima - på en forutsigbar måte - påvirker landbruksproduksjonen i Afrika. Selvfølgelig er det mange faktorer, i tillegg til klima, som påvirker Afrikas landbruksproduksjon - noe vi også henviste til i vår kronikk. Hva vi ønsket å framheve - og gjentar her - er at man ved å ta inn over seg den type kunnskap vi sammenfattet, vil kunne forholde seg til klimabetinget produksjonssvikt på en langt mer planmessig og rasjonell måte enn man ellers ville kunne.

EKSEMPLER PÅ mulige og viktige tiltak som kan settes i verk basert på denne kunnskapen er selvfølgelig å bygge ut markedene for jordbruksprodukter slik at områder med hhv. underskudd og overskudd kan handle med hverandre, eller at man kan anbefale forskjellige avlinger i forskjellige år ettersom de klimavariasjonene som bestemmer produksjon for en stor del er mulig å forutsi. I den sammenheng vil den kunnskap vi sammenfattet i vår kronikk være av stor verdi. I tillegg til de institusjonelle endringer som Dahl roper på, og som vi støtter, er det viktig at myndigheter og bistandsorganisasjoner lytter til det natur- og landbruksforskere har å si og ser mulighetene til å utnytte kunnskapen de besitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media