«Jørgen + Anne = sant» bestselger igjen

26 år etter at den kom ut.

ENDELIG FILM: 26 år etter at Vigdis Hjorts barnebok «Jørgen + Anne = sant» gikk som en farsott blant norske barn, har den blitt film. Foto: FILMWEB
ENDELIG FILM: 26 år etter at Vigdis Hjorts barnebok «Jørgen + Anne = sant» gikk som en farsott blant norske barn, har den blitt film. Foto: FILMWEBVis mer

- Boka har jevnlig kommet i nye opplag. Det er veldig hyggelig at yngre generasjoner har tatt imot boka, og jeg håper den også har ledet dem inn i mitt voksne forfatterskap, sier Vigdis Hjorth til Dagbladet.

I 1984 kom barneboka «Jørgen + Anne = sant» ut, forfatterens andre bok. 25. februar i år hadde filmen med samme navn kinopremiere. Dermed gjør boka comeback på bestselgerlista.

Tidløs
Den kapret åttendeplassen på ukas liste for skjønnlitteratur, og fjerdeplass på månedens barnebokliste. «Jørgen + Anne = sant» handler om Anne (10), som er stupforelska i den nye gutten i klassen. Det er dessverre også Ellen, som har verdens lengste og lyseste hestehale.

Forfatteren tror det er noe tidløst ved boka som gjør at den fortsatt er populær.

- Jeg tar Annes forelskelse på alvor. Tiåringens opplevelse er noe mange kan kjenne seg igjen i. Boka kombinerer alvor og humor - det tror jeg gjør at den nådde ut for 26 år siden, og fortsatt gjør det i dag, sier Hjorth.

Liker filmen
Hun fikk Kritikerprisen for boka i 1984. Hjorth har sett den nye filmen, og er godt fornøyd med resultatet.

- Jeg syns filmen er kjempefin. Som i boka tar filmen Annes kjærlighet på alvor. Filmen virker ikke gammeldags, selv om boka er gammel, forteller Hjorth.

Ukas andre nykommer på boklista for skjønnlitteratur tyder på at påsken ikke er så langt unna. Gyldendals novellesamling «Den svenske gullrekka» sklir inn på tiendeplass. Her er både gamle og helt nye noveller av krimfavorittene Åsa Larsson, Henning Mankell, Camilla Läckberg, Håkan Nesser og Johan Theorin.

Se hele lista her.

FORNØYD: Forfatter Vigdis Hjorths barnebok fra 1984 er inne på bestselgerlista 26 år etter. - Det er veldig morsomt, selv om jeg ikke tjener så mange penger på det, sier Hjorth. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
FORNØYD: Forfatter Vigdis Hjorths barnebok fra 1984 er inne på bestselgerlista 26 år etter. - Det er veldig morsomt, selv om jeg ikke tjener så mange penger på det, sier Hjorth. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1026982668


Varnish cache server