Jørgen (23) brøt seg inn i Frognerbadet. Da tok Frognerbadet seg inn i leiligheten hans som hevn.

- Innbrudd er ikke så gøy nå, er det vel?

SKURKESTREKER: Bademester Iver Schrøder (til venstre) og en kollega ved Frognerbadet la igjen Angry Birds-badeballen som en gave.
SKURKESTREKER: Bademester Iver Schrøder (til venstre) og en kollega ved Frognerbadet la igjen Angry Birds-badeballen som en gave.Vis mer

(Dagbladet): Når det er varmt i været i Sommer-Oslo, får vaktholdet i Frognerbadet hendene fulle med å bortvise ulovlige nattbadere fra det kommunale anlegget.

Frognerbadet er selv veldig frustrert over aktiviteten som har blitt en tradisjon i noen kretser.

Jørgen Brynhildsvoll (23) er en av de nattlige baderne som har tatt seg inn i Frognerbadet i sommer. Men han hadde ikke sett for seg hvordan Frognerbadet skulle reagere på rampestrekene.

- Ment som spøk Etter at Brynhildsvoll avslørte de nattlige eskapadene sine på bildedelingstjenesten Instagram sist helg, bestemte nemlig ansatte ved Frognerbadet seg for å ta hevn. Mens Brynhildsvoll var bortreist fra leiligheten sin noen dager etterpå, tok to Frognerbadet-ansatte seg inn i leiligheten hans og tok bilde av seg selv mens de poserte i fullt badeutstyr i senga.

Stuntet la de ut på Instagram-profilen «Frognerbadet», som tidligere i sommer ble startet av ansatte i Frognerbadet for blant annet å legge ut bilder som skildrer hverdagen ved det populære badeanlegget.

- Det var ment som en spøk og en morsom greie. Da jeg så at han, som er en student ved samme skole som jeg går på, hadde lagt ut bilde av at han brøt seg inn i Frognerbadet, ville jeg på en måte si ifra om at dette ikke var greit. Da fant vi på dette stuntet, sier bademester Iver Schrøder ved Frognerbadet til Dagbladet.

- Ikke kult Han presiserer at de ikke tok seg inn med makt i leiligheten, men at de etter litt detektivarbeid fant ut hvem Brynhildsvoll bor sammen med og fikk kollektivkameratene til å låse dem inn på rommet.

- Hvordan fant dere på å dra hjem i leiligheten til en som har brutt seg inn i Frognerbadet?

- Det var rett og slett bare vår måte å si fra om at det ikke er kult med innbrudd hos oss.

- Angrer dere?

- Det var ment som en spøk, men jeg ser nå i ettertid at det var uheldig. Jeg skulle også ha fått godkjent av Oslo kommune å opprette Instagram-profilen, sier bademesteren gjennom åtte år, som nå har slettet Frognerbadet-kontoen.

I helga la også Aksel Hennie ut et bilde på sosiale medier av at han hoppet fra timeteren under et ulovlig nattbad. Aktiviteten har også blitt skildret gjennom filmer og bøker som «Oslo, 31. august» og «Frida med hjertet i hånden».

- Etter at det har blitt en trend i sosiale medier å legge ut bilder av seg selv i Frognerbadet på natta, har vi merket at problemet har økt. Jo mer disse bildene har blitt spredt på internett, jo mer søplete har det blitt inne på anlegget når vi kommer på jobb dagen etterpå. Vi må rydde bort undertøy og annet søppel, det bedrives hærverk og ting blir kastet i bassenget. Det er også farlig for de som bryter seg inn, sier Schrøder.

Utfordring Tidligere i sommer kvestet en kvinne hånden da hun forsøkte å klatre over gjerdet til Frognerbadet.

Seniorrådgiver Anne Sofie Durkis i Bymiljøetaten i Oslo kommune er ordknapp når Dagbladet lurer på om denne ukas stunt er vanlig prosedyre hos Frognerbadet.

- Det vi kan si er at det er en stor utfordring for de som jobber der at folk bryter seg inn i Frognerbadet. Jeg forstår det slik at dette var ment å være humor fra deres side, sier Durkis.

- Synes du selv at det var morsomt?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Den ulovlige nattbaderen Brynhildsvoll, som tidligere har jobbet som journalist i Dagbladet, synes på sin side at Frognerbadets stunt hjemme i leiligheten hans var stor humor.

- Innbrudd har aldri vært morsommere enn det der. Jeg skjønte ingenting da jeg ble tagga i det bildet på Instagram mens jeg var en tur i Drøbak, sier han.

Brynhildsvoll skjønner imidlertid at Frognerbadets ansatte reagerer på den økende trenden med nattbadere. Dagbladet får opplyst at det bortvises mellom 40 og 60 personer fra anlegget hver natt når det er godt vær.

- En av grunnene til at folk tør å bryte seg inn og hoppe fra tieren der på natta, er grunnen til at de absolutt ikke bør gjøre det: De er fulle, sier Brynhildsvoll.