Jørgensen, Morten

- Hvordan ble du forfatter?

- Jeg drømte om å bli forfatter allerede som 14-åring. Etter å ha skrevet rocketekster i fem år, hadde jeg selvtillit nok til å prøve meg, og det gikk jo bra på første forsøk, så...

- Hva er din beste leseropplevelse?

- «Mesteren og Margarita» av Mikael Bulgakov fra 1938, som handler om selveste Djevelens besøk i Moskva i Stalin-tiden. Satan skal avholde ball for de fortapte (barnemordere etc.). Siden Djevelen ikke finnes, i alle fall ikke i et kommunistisk land, skaper dette store problemer.

Boka er innholdsmessig og filosofisk sterk, den er vakker, morsom og vanvittig. Jeg leste den da jeg var 19 i den første norske og sensurerte utgaven. Den slo nemlig ikke an i Sovjetbyråkratiet, så den komplette originalen kom først ut på 1980-tallet. Boka sprenger det meste av grenser for romaner og er en konstant kilde til inspirasjon. Jeg tør si at før jeg leste den, skjønte jeg ikke hva litteratur er. Verdens feteste bok. Punktum.

- Hvordan jobber du?

- Jeg har jobb som tv-oversetter, så jeg arbeider med språk hele tida, og jeg jobber hjemme. Jeg skriver når jeg vil, må, skal, føler for det, til alle døgnets tider, i rykk og napp, alt ettersom. Jeg arbeider for tiden med tobinds-romanen «Brent», som jeg har planlagt helt siden «Sennepslegionen» og som blir det mest omfattende jeg har skrevet. Bind 1 kommer forhåpentligvis i 2007, bind 2 i 2008. Rent fysisk begynner jeg å skrive på den til sommeren/høsten 2006. Det meste av skrivingen min foregår i hodet, det vil si jeg gjør boka ferdig i hodet før jeg begynner å skrive rent fysisk. Unntak: Romanen «Bank», som jeg skrev fra begynnelse til slutt i løpet av 6 uker, det var litt av poenget.

Når jeg kommer i gang med selve skrivingen, kommer jeg til å blogge boka/bøkene på en egen BRENTBlog, så de som er interessert i å følge utviklingen av romanen kan følge med. Jeg har også et nytt band på gang, som er på demostadiet. Men SVALBARD har allerede blitt møtt med en viss interesse i blant annet i Tyskland og England, så vi håper å gå i studio i løpet av våren og begynne på et helt album.

- Hvordan bruker du nettet?

- I arbeidet med «Brent» benytter jeg nettet mer til research enn jeg noen gang har gjort. Jeg bruker generelt ganske mye høyteknologi og har akkurat fornyet hele maskinparken min. Jeg svarer på brev på kontaktjorgensen@yahoo.no, og jeg er også tilgjengelig på MSN hvis det skulle være noe spesielt. For de som vil vite noe om den aktuelle tabloid-agurken som jeg ufrivillig er blitt innblandet i, se http://thoresenblog.blogspot.com/.