LITE KONKURRANSE: Jørn Holme hadde kun én utfordrer da han på nytt søkte jobben som riksantikvar - nemlig en 39 år gammel offiser i den tyrkiske hæren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LITE KONKURRANSE: Jørn Holme hadde kun én utfordrer da han på nytt søkte jobben som riksantikvar - nemlig en 39 år gammel offiser i den tyrkiske hæren. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Jørn Holme trakk det lengste strået i kampen om jobben som riksantikvar

Men det var bare én annen søker - en tyrkisk offiser.

(NTB/Dagbladet): Jørn Holme er i statsråd utnevnt til riksantikvar for seks nye år.

Tidligere denne uka fikk Dagbladet innsyn i søkerlista til stillingen som riksantikvar, altså sjef for forvaltning av kulturminner og kulturmiljøer i Norge.

Konkurransen om stillingen var minimal. I tillegg til Holme skal det bare ha vært én annen søker, Levent Kapici, en 39 år gammel mann som oppgir at han er offiser i den tyrkiske hæren og for tida stasjonert i den tyrkiske hovedstaden Ankara.

Holme har vært riksantikvar siden 2009. Han fortsetter dermed som direktør ved Direktoratet for kulturminneforvaltning som stillinga også heter.

Direktoratet, med cirka 160 ansatte, har det overordnete og faglige ansvaret for kulturminneforvaltninga i Norge.

- Jeg gratulerer Jørn Holme med utnevnelsen som riksantikvar for en ny åremålsperiode. Holme har på en god måte bidratt til å utvikle kulturminneforvaltningen i en retning som vektlegger vern gjennom bruk, verdiskapning og partnerskap med berørte aktører, sier klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H) til NTB.

Holme har tidligere vært sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST).