Jørn Lande fra Rjukan skal opptre i Victoria Park neste helg. FOTO: Kai Hansen
Jørn Lande fra Rjukan skal opptre i Victoria Park neste helg. FOTO: Kai HansenVis mer

Jørn Lande hyller avdøde vokalist Ronny James Dio

Førstkommende helg skal Rjukanmannen Jørn Lande synge med bandet Heaven and Hell. Sammen med Glenn Hughes skal bandet hedre sin nylig avdøde vokalist Ronnie James Dio.

||| Konserten skal foregå i Londons Victoria Park hvor mange store band fra 70-80 tallet skal spille. Bl.a skal Emerson Lake and Palmer gjenforenes, andre store navn fra den tiden er ZZTop, Gary More, Asia.

Dessuten skal Uriah Heep fremføre hele «Demons and Wizards»-albumet.

Anerkjennelse.
Jørn Lande (Jorn, Masterplan) er allerede på plass i England for å øve til den store oppgaven. At han ble spurt om å bli med på dette føler han som en stor anerkjennelse som artist og at han får guttedrømmen oppfylt.

- Dio var mye av grunnen til at jeg begynte å synge rock, forteller Jørn Lande.

- Dette betyr mer for meg personlig enn karrieremessig. Jeg ble godt kjent med Dio da jeg turnerte med han i USA i 2000.Han er den snilleste og mest ydmyke person i bransjen jeg har møtt, og han har vært som en mentor for meg.

Heaven & Hell må klare seg uten avdøde Ronnie James Dio som døde i mai i år. (nr to fra høyre). Pressebilde.
Heaven & Hell må klare seg uten avdøde Ronnie James Dio som døde i mai i år. (nr to fra høyre). Pressebilde. Vis mer

Innsamling
Lande har allerede hyllet Dio med egen cd og har laget «Song for Dio» som er sett av over 200 000 på YouTube. Enken etter Dio har startet en egen innsamlingsaksjon for kreftsaken og det blir innsamling til denne på High Voltage Festivalen i London opplyser Lande.Jørn Lande har også tidligere vært inne i bildet som vokalist til de tidligere Black Sabbath medlemmene.

- Om det blir noe mer samarbeid framover, og som ett nytt fast medlem av gruppen etter Dio sin død vil bare tiden vise, avslutter Lande. 

Gitarist Mick Box fra Uriah Heep stiller opp på High Voltage. FOTO Kjell E. Berg
Gitarist Mick Box fra Uriah Heep stiller opp på High Voltage. FOTO Kjell E. Berg Vis mer