«Wisting»

Jørn Lier Horst om «Wisting»-smellen: - En leder som manglet kontroll

Krimforfatteren kommenterer overforbruket.

HOVEDROLLE: Sven Nordin som drapsetterforsker Willliam Wisting i den kommende serien «Wisting». Skuespiller Daniel Frikstad til venstre. Foto: Agnete Brun / Cinenord
HOVEDROLLE: Sven Nordin som drapsetterforsker Willliam Wisting i den kommende serien «Wisting». Skuespiller Daniel Frikstad til venstre. Foto: Agnete Brun / Cinenord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke fortalte Dagbladet om den kaotiske innspillingen av TV3- og Viaplay-krimserien «Wisting», hvor en budsjettsprekk på minst 12 millioner kroner gikk hardt utover produksjonen.

Rundt 600 mennesker var involvert i innspillingen, ifølge produksjonsselskapet bak serien, Cinenord. Dagbladet var i løpet av forrige uke i kontakt med flere involverte som er kritiske til hvordan selskapet gjennomførte produksjonen av «Wisting», men ingen våger å uttale seg i frykt for å miste framtidige jobber.

Den kjente krimforfatteren Jørn Lier Horst eier rettighetene til karakteren William Wisting. Tv-serien «Wisting» er basert på to av bøkene han har forfattet, «Jakthundene» og «Hulemannen». Horst har også fungert som konsulent for å gjøre skjermfortellingen om politiførstebetjenten så realistisk som mulig.

Han er klar over innspillingsproblemene som oppsto underveis.

- Jeg er kjent med at det har vært en budsjettoverskridelse, som sørget for færre opptaksdager i Larvik, og at det har vært utskiftninger i staben. Det var en person inne i bildet i starten, i en ledende stilling i innspillingsadministrasjonen, som ikke hadde helt kontroll, sier forfatteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer