Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han holder liv i tre krimserier.

Jørn Lier Horst skriver krim for tre generasjoner

Wandrups utvalgte: Neste år blir han festivaldikter under Krimfestivalen.

MANGFOLDIG: Tidligere etterforskningsleder og vinner av Bokhandlerprisen og Rivertonprisen Jørn Lier Horst mener barn og unge bør få et tilbud på krimfortellinger. Nå blir han festivaldikter under Krimfestivalen 2017. Foto: NTB Scanpix
MANGFOLDIG: Tidligere etterforskningsleder og vinner av Bokhandlerprisen og Rivertonprisen Jørn Lier Horst mener barn og unge bør få et tilbud på krimfortellinger. Nå blir han festivaldikter under Krimfestivalen 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOK: De første deltakerne er klare til neste års krimfestival i Oslo i dagene fra 9. til 11. mars . Først og fremst Jørn Lier Horst, som blir festivalforfatter. Krimfestivalen 2017 blir den sjuende i rekka. Også tre av de utenlandske gjestene er klare; Jussi Adler Olsen fra Danmark, svenske Camilla Läckberg og amerikaneren John Hart.

Jørn Lier Horst er uvanlig produktiv. For tre år siden sluttet han som etterforskningsleder ved Larvik Politikammer. Han skriver på tre serier. De voksne leserne følger politimannen William Wisting, for ungdom skriver han Clue-serien og for de minste barna en serie om unger som jobber i det de kaller Detektivbyrå nr. 2. Derfor har festivalledelsen i år bestemt seg for at også de yngre leserne skal ha noe å hente. Lørdag 11. mars blir det arrangert innslag for barn og unge, ledet av Lier Horst.

Jussi Adler Olsen har med sine bøker om Avdeling Q vært en av de mest populære krimforfatterne blant norske lesere. Camilla Läckberg har også en høy stjerne i Norge med mysterier fra Fjällbacka med heltene Erica Falck og politimannen Patrik Hedström. John Hart er kjent for sin høye språklige og poetiske kvalitet i romaner som foregår i de mørke, amerikanske sørstatene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!