Jørn Lier Horst stakk av med Bokhandlerprisen

Her er bokhandlernes favorittbok.

VANT: Politietterforsker og krimforfatter Jørn Lier Horst er årets vinner av Bokhandlerprisen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VANT: Politietterforsker og krimforfatter Jørn Lier Horst er årets vinner av Bokhandlerprisen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LITTERATURHUSET (Dagbladet): I dag ble det klart hvem Bokhandlerprisen 2011 går til. Det var Jørn Lier Horst som stakk av med den gjeve prisen, for krimromanen «Vinterstengt». Prisen ble delt ut av kulturminister Anniken Huitfeldt.

- Litteraturen er enestående i forhold til språket vårt. Derfor er bøker langt mer enn en vare. Bokhandlerne har en avgjørende betydning for lesing, sa Huitfeldt før hun delte ut prisen.

Krim nummer sju - Oi, takk for det, alle sammen! Det står «Takk for boken», og jeg har lyst til å si vær så god, sa Lier Horst da han mottok prisen, og fortalte videre om hvordan han ble forfatter:

- Jeg lå på sofaen og leste og sa «Dette kan jeg gjøre bedre». Kona mi sa: «Da bør du gjøre det!». Etter at jeg la meg, stod jeg opp etter en halvtime og begynte å skrive på det som ble debutboka mi, fortalte han.

Jørn Lier Horst har aldri før vunnet Bokhandlerprisen. «Vinterstengt» er hans syvende krimroman om politiførstebetjent William Wisting fra Larvik.

Om den skrev Dagbladets anmelder Torbjørn Ekelund at det er «gledelig å konstatere at han bare blir bedre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer