Jorunn gir alt for rollen

Hver eneste kveld før hun går på scenen raker Jorunn Kjellsby (60) av seg både hodehår og øyenbryn. Nå skal populære «Bikubesong» gjestespille i Odda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjellsby spiller i Frode Gryttens «Bikubesong» på Det Norske Teatret, en forestilling som hadde urpremiere 5. september 2003 og skulle spilles om lag en måned. Men både publikum og kritikere elsker «Bikubesong», og nye ekstraforestillinger er satt opp fram til 28. mai, og fra 26. november og ut året.

Og hvis folk vil ha enda mer, skal de få det i 2005.

«Oh shit!»

- Jeg tilbød meg selv å ta håret, men da ante jeg jo ikke at jeg måtte forbli skallet så lenge, sier Kjellsby, mens håret hennes faller til gulvet i store dotter.

Fra lørdag gjester oppsetningen Gryttens hjemsted Odda, hvor den skal spilles inne på det gamle smelteverket.

Jorunn Kjellsby forbereder seg til forestillingen med å barbere av seg alt håret.

- Du har jo en helt usedvanlig velskapt skalle da, sier Marit Framstad, sjef for maskeavdelingen og Kjellsbys faste barber. En hvit strek åpenbarer seg inne ved hodebunnen.

- Ja det er et minne fra radiatoren på mors og fars kjøkken, forteller Kjellsby.

I «Bikubesong» spiller hun en kvinne som sier at hun er kreftrammet, uten at riktig alle er helt sikre på om hun snakker sant. I forestillingen bruker hun en parykk, som hun river av seg i siste scene.

- Noen publikummere reagerer ganske sterkt. «Oh shit!» kom det høyt og tydelig fra en gutt her en dag. Og en dame reiste seg rett opp og ga meg en klem, forteller Kjellsby. Privat har hun også fått reaksjoner.

- Barnebarnet mitt var litt sjokkert da hun så meg første gangen. Og siden jeg har hatt kreft tidligere, er det mange som tror at jeg er skallet fordi jeg er blitt syk igjen.

Ekkelt med parykk

Jorunn Kjellsby har også en talerolle i Ketil Hvoslefs nye opera «Barabbas», som for tida spilles i Operaen.

- Der spiller jeg en jødisk kvinne med parykk, forteller hun.

- Men det bruker jeg ikke privat. Æsjameg så ekkelt! Men noen pussige situasjoner kan oppstå, jeg skulle for eksempel lese juleevangeliet i kirken julaften, og hadde tatt på meg bunaden, men oppdaget at jeg hadde jo ingenting å feste hodepynten i! Jeg tok på meg ei alpelue isteden.

STØ HÅND: Marit Framstad er Kjellsbys faste barberer på maskeavdelingen. - Hun klager over at det blir så kaldt på toppen, så jeg har gitt henne ei nydelig, lyseblå nattlue, forteller Framstad. - Kulda er én ting, prøv å stå under ei lyspære! sier Kjellsby.
FØR: Det var Jorunn Kjellsbys egen idé å fjerne håret for rollen i «Bikubesong».
ETTER: Jorunn Kjellsby fylte nylig 60, og blomsterbuketten i bakgrunnen er fra maskeavdelingen på teatret. Fra dem har hun også fått tilbud om parykk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer