José Carreras synger i Oslo

For en solid neve dollar har Oslo Konserthus etter flere års forsøk klart å kapre José Carreras. 20. september kan du høre tenoren «unplugged» i Oslo.

Prisene i det 1404 seter store Oslo Konserthus varierer mellom 1200 og 1500 kroner.

- Vi kommer ikke til å tjene penger på denne konserten, sier konserthusdirektør Knut Vigar Hansen.

Innleder serie

Honorarkravet til det yngste medlemmet i «De tre tenorer»-truppen er ikke ubetydelig. Vigar Hansen vil ikke oppgi et tall, men bekrefter at det ligger godt over en halv million kroner. Hva den spanske tenoren skal synge, er foreløpig uklart. Men han får i alle fall selskap av Lorenzo Bavaj på klaver.

Carreras-konserten innleder den 10. «Konserthusserien» i Oslo. Vel to måneder etter spanjolen blir det mer opera. 26. oktober framføres for første gang i Norge Bellinis «I Capuleti e i Montecchi» med Elizabeth Norberg-Schulz og Ingebjørg Kosmo i hovedrollen. Det er konsertversjonen som framføres med Den Norske Operas kor og orkester.

Flere stjerner

De to neste konsertene i serien er viet kammermusikk. Den japanske stjernefiolinisten Midori med Robert McDonald på klaver 21. november og engelske The Schubert Ensemble 6. februar. De to siste konsertene i serien er orkestermusikk: først pianisten Stephen Kovacevich i Brahms' klaverkonsert nr 1 med Bergen Filharmoniske Orkester og dirigent Simone Young, og deretter Latvias nasjonale symfoniorkester under ledelse av Terje Mikkelsen med Johan Halvorsen-musikk.

STJERNETENOR: Denne mannen kan du høre i Oslo i høst. José Carreras synger i Oslo Konserthus 20. september.