Anmeldelse film: «Disco»

Josefine Frida viser nye sider

Men «Disco» river mindre enn den tror den gjør.

«Skam-Noora»: Josefine Frida er på vei tilbake til skjermen. Reportere: Jonas Hammer, Kine Falch Video: Mer Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Som Noora i «Skam» var Josefine Frida sterk, bestemt, kanskje litt dømmende. I «Disco» er hun én som nærmest er Nooras motsetning: Mirjam konkurrerer på høyt nivå i discodans og leder menigheten hun er en del av i sang. For mor, stefar, lillesøster og meninghet, som er tett vevd sammen, er hun en billedskjønn og begavet postergirl. Stemmen hennes er lys og sklir opp i en blid, jentete fistel også når hun prøvende tar opp det som ikke er så bra i hverdagen.

Sliter alvorlig

For Mirjam lever med et stort trykk: Forventningene knyttet til hva hun skal drive det til, en fortid med en far som har gjort noe uhumsk som ingen lenger snakker om. Det er nok av forskjellige, og konkurrerende, kristne forsamlinger som vil ta imot Mirjam når hun begynner å slite for alvor, og ikke lenger stoler på frikirken der stefaren er pastor. Men i prosessen kommer også mørket i denne formen for sjelesorg tydelig frem: Grupperingene ønsker seg enten penger eller total hengivelse eller begge deler, og dersom du ikke får det bedre, kan de alltids si at det bare er fordi du ikke tror nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer