Josefine og Jacobsen

Det er tid for forfatterkveld på Josefine Vertshus igjen, denne gangen med Roy Jacobsen som litterært trekkplaster.

Forfatterne stikker atter innom Josefine Vertshus. Fire skrivekunstnere skal lese høyt fra egne verk, med kvalitet på kjendisalibiet. Roy Jacobsen dukker nemlig opp!

Roy Jacobsen debuterte med novellesamlingen «Fangeliv» i 1982 og fikk med det Tarjei Vesaas\' debutantpris. Han er anerkjent som en allsidig forfatter og en miljøskildrer av rang. Han mest kjente verk er kanskje "Seierherrene" fra 1991. Dagbladets anmelder uttalte at «Dette er en av de sterkeste skildringene jeg har lest om fattigliv og fattigkultur i Norden». Boka gjorde Jacobsen til en av Norges mestselgende forfattere og fikk ham nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Den fikk han ikke, men han fikk Kritikerprisen det året. Den siste boka hans, «Grensene», ble karakterisert som et høydepunkt i Jacobsens forfatterskap av Dagbladanmelder Øystein Rottem, og tar for seg sosialt liv under andre verdenskrig.

Sonja Nyegaard ga ut den surrealistiske diktsamlingen «Frøstjerne» i 1997. I fjor var hun representerrt i antologien «Tyven fra Brügge, Norsk nittitalls lyrikk» som en av femten utvalgte lyrikere. Inghill Johansen har skrevet romanen «Hjertehvitt»(1991) og kortprosaboken «Suge»(1996). Ifølge Øystein Rottem er sistnevnte «en liten perle av vemodig og stemningsbeveget prosalyrikk». Ola Lars Andresen er en politisk engasjert forfatter. Han samarbeidet med Abdel-Qader Yassine om romanen «Utstøtt»(1997), som tar for seg en eksilskjebne i det 20. århundre. Han skrev i tillegg romanen «Pass» i 1993.

Mikrofonen er også åpen for publikum som vil lese egne tekster.