BLIR FILM: Fragglene, eller «Fraggle Rock», som er seriens originaltittel.
BLIR FILM: Fragglene, eller «Fraggle Rock», som er seriens originaltittel.Vis mer

Joseph Gordon-Levitt skal spille i ny Fragglene-film

- Blant de aller første tv-figurene jeg forelsket meg i.

(Dagbladet): «Kom og syng en sang, leke gjør vi dagen lang, vi er godt i gang, i vårt Fraggleberg!»

Husker du barneserien «Fragglene», som ble sendt på barne-tv på NRK gjentatte ganger gjennom 80-, 90- og 2000-tallet?

Nå skal den musikalske dokkeserien bli spillefilm, og i går ble det kjent at Joseph Gordon-Levitt, kjent fra filmer som «The Dark Knight Rises», «Inception», og «Ti ting jeg hater ved deg», skal både produsere og spille en av rollene. Variety var først ute med nyheten.

- Overraskende og kloke
«Fraggle Rock», som er seriens orignaltittel, kom på tv første gang i 1983. Serien ble skapt av dokkemakeren og regissøren Jim Henson, som også er kjent for sitt arbeid med «Sesame Street» og «The Muppet Show».

- De aller første tv-figurene jeg forelsket meg i var skapt av Henson, først i «Sesame Street» og siden i «Fraggle Rock». Jim Hensons figurer får deg til å le og synge, men har også flere lag og er overraskende og kloke, sier Gordon-Levitt i en uttalelse, sitert av Varity.

- Samarbeidet med Lisa Henson gjør meg trygg på at vi kan få til noe som Jim ville elsket. Jeg er takknemlig og oppglødd over å få jobbe med New Regency på dette prosjektet, legger han til, og viser til at The Henson Company skal være med på å produsere filmen.

Hensons datter Lisa Henson er nå direktør for selskapet.

Spiller Snowden
«Fraggle Rock: The Movie» har vært under planlegging siden 2005, og gårsdagens nyhet kan tyde på at prosjektet nå endelig er i ferd med å bli realisert.

Men Joseph Gordon-Levitt har flere filmer på gang i år. Han har fått rollen som varsleren Edward Snowden i thrilleren «Snowden», som filmes i disse dager og skal få premiere ved juletider. I tillegg spiller han i den kommende filmen «The Walk», samt en julekomedie med blant andre Seth Rogen.

FRAGGLEFYR: Skuespiller Joseph Gordon-Levitt skal både spille i og produsere en ny film om Fragglene. Foto: NTB SCANPIX /Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
FRAGGLEFYR: Skuespiller Joseph Gordon-Levitt skal både spille i og produsere en ny film om Fragglene. Foto: NTB SCANPIX /Frederick M. Brown/Getty Images/AFP Vis mer