Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Journalist bak Posh-kidnapping

(Dagbladet): Tabloidavisa News of the World kan ende i retten etter påstanden om at en av avisas reportere sto bak kidnappingsforsøket på Victoria Beckham i høst.

«Posh-kidnapping,» het det over hele forsiden i britenes største tabloidavis News of the World i november i fjor. Videre skrøt avisa: «Vi stanset århundrets forbrytelse.»

Nå er News of the World i påtalemyndighetens søkelys for å ha betalt kosovoalbaneren Florim Gashi 110000 kroner. Han ble erklært upålitelig i retten, og saken mot de fem tiltalte kidnapperne - alle fra Kosovo og Romania - ble avvist.

De har sittet fem måneder i varetekt.

Sjeiken

Bak skandalen står News of the World-reporteren Mazher Mahmood, som går under tilnavnet «sjeiken». Han er mannen som lurte prins Edwards kone Sophie, grevinnen av Wessex, til å si mye ufordelaktig om andre medlemmer av kongefamilien og om statsminister Tony Blair.

I fjor høst kontaktet en av Mahmoods mer tvilsomme kilder, Florim Gashi, journalisten. Han trengte penger.

Planlagt

Gashi fortalte at han visste om en planlagt kidnapping av Victoria Beckham. Hun skulle bortføres, holdes som gissel i en leilighet i Brixton, og kidnapperne skulle kreve 55 millioner kroner i løsepenger av ektemannen og Manchester United-stjernen David Beckham. Da ble Mahmood interessert.

Det som ennå er uklart, er om journalisten Mahmood sto bak hele opplegget. Politiet ble varslet bare noen timer før News of the World skulle gå i trykken, gjengen var da samlet på en parkeringsplass hvor Victoria Beckham angivelig skulle komme.

På den samme parkeringsplassen satt journalist Mahmood og fotografer klare for å forevige arrestasjonen.

Konsekvenser

Mange mener denne saken må få konsekvenser for News of the World og sjekkheftejournalistikken. Dommeren oppfordret statsadvokaten til å vurdere om det kan reises sak mot avisa, og pressens faglige utvalg, Press Complaint Commission, har satt i gang sin egen undersøkelse.

SKULLE KIDNAPPES: - De er så syke, sa Victoria Beckham til News of the World etter kidnappingsforsøket i fjor. Nå kan det vise seg at avisa sto bak det hele. Her er hun med mannen David og sønnen Brooklyn.
Faksimile fra News of the World.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media