Journalist får Thommessen-forbud

- Jeg har skrevet det jeg vil skrive, sier NTB-journalist.

(Dagbladet.no): Journalist Arnt Folgerø i Norsk Telegrambyrå (NTB) får ikke lenger skrive artikler om partiet Venstre eller familien Thommessen etter at han forfattet et omstridt debattinnlegg der han ga klart uttrykk for egne meninger om Olaf Thommessens karriere.

Sterke ord

«Uten Olaf Thommessens \'alle-svigermødres-drøm\'-utseende, uten et innvandringsvennlig image, uten modellvakker frue med mediekjærkomment UNICEF-engasjement, ville han neppe vært en såpass fredet mann av norsk presse», skrev Folgerø i Aftenposten 21. desember, som debattant. Han fulgte i januar opp med å argumentere mot kritikk som var framsatt etter innlegget.

Det er uvanlig at nyhetsjournalister i norske riksmedier går til angrep på enkeltpersoner i kommentarform, og innlegget skapte oppsikt både i og utenfor mediehusene.

Kontroversen rundt innlegget skjøt ytterligere fart i dag, da Thommessens kone svarte Folgerød i svært krasse ordelag på debattplass i Aftenposten. Hun skrev blant annet:

«Jeg vet ikke hvem du er eller hva som driver deg til å føle så sterk avsky for oss. Kjenner du oss egentlig? Hvorfor er du så opptatt av oss, at du bruker din fritid på å krenke og sjikanere oss. Er dette viktig stoff å fylle spaltene med?»

- Ikke etisk riktig

- Dette er et brudd på de etiske retningslinjene vi har i NTB, og det er også årsaken til at Arnt (Folgerø) ikke får skrive om Venstre og Thommessen-familien fremover, sier NTB-sjef Pål Bjerketvedt til VG Nett.

PROVOSERT: Vendela Kirsebom Thommessen gikk til kraftig motangrep på mannen som oppsummerte ektemannens Olafs politiske karriere svært lite flatterende. Foto: SCANPIX
PROVOSERT: Vendela Kirsebom Thommessen gikk til kraftig motangrep på mannen som oppsummerte ektemannens Olafs politiske karriere svært lite flatterende. Foto: SCANPIX Vis mer

Folgerø selv mener det ikke får praktiske konsekvenser for hans virke.

- Jeg har skrevet det jeg ønsker å skrive om Thommessen, og regner meg ferdig med saken, sier han til Dagbladet.no.

Journalisten har ingenting å utsette på redaktørens avgjørelse.

- Det er helt greit. Sett i fra mitt ståsted er det ikke nødvendig å gjøre noe mer eller skrive noe mer om dette. Innlegget til Vendela Kirsebom Thommessen velger jeg å ikke kommentere. Innlegget var litt for mye på siden av saken, mener Folgerø.

<B>FERDIG MED THOMMESSEN:</B> Journalist Arnt Folgerø i NTB.