Journalist får Thommessen-forbud

- Jeg har skrevet det jeg vil skrive, sier NTB-journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Journalist Arnt Folgerø i Norsk Telegrambyrå (NTB) får ikke lenger skrive artikler om partiet Venstre eller familien Thommessen etter at han forfattet et omstridt debattinnlegg der han ga klart uttrykk for egne meninger om Olaf Thommessens karriere.

Sterke ord

«Uten Olaf Thommessens \'alle-svigermødres-drøm\'-utseende, uten et innvandringsvennlig image, uten modellvakker frue med mediekjærkomment UNICEF-engasjement, ville han neppe vært en såpass fredet mann av norsk presse», skrev Folgerø i Aftenposten 21. desember, som debattant. Han fulgte i januar opp med å argumentere mot kritikk som var framsatt etter innlegget.

Det er uvanlig at nyhetsjournalister i norske riksmedier går til angrep på enkeltpersoner i kommentarform, og innlegget skapte oppsikt både i og utenfor mediehusene.

Kontroversen rundt innlegget skjøt ytterligere fart i dag, da Thommessens kone svarte Folgerød i svært krasse ordelag på debattplass i Aftenposten. Hun skrev blant annet:

«Jeg vet ikke hvem du er eller hva som driver deg til å føle så sterk avsky for oss. Kjenner du oss egentlig? Hvorfor er du så opptatt av oss, at du bruker din fritid på å krenke og sjikanere oss. Er dette viktig stoff å fylle spaltene med?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer