Journalist-legenden Mike Wallace er død

Har vært med i nyhetsprogrammet «60 Minutes» fra begynnelsen.

LEGENDE: Journalisten Mike Wallace døde i går kveld. Han har vært med som korrespondent for nyhetsprogrammet 60 Minutes fra begynnelsen. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/Scanpix
LEGENDE: Journalisten Mike Wallace døde i går kveld. Han har vært med som korrespondent for nyhetsprogrammet 60 Minutes fra begynnelsen. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den legendariske journalisten Mike Wallace døde i går kveld, opplyser TV-kanalen CBS.

Wallace ble 93 år.

Wallace har vært blant journalistene i det populære nyhetsprogrammet «60 Minutes» fra starten, og ble raskt kjent for sin tøffe intervju-stil.

Putin, Arafat, Khomeini... Etter at han pensjonerte seg i 2006 fortsatte han å periodisk levere innhold til «60 Minutes».

I rundt 50 år tok han korrupte politikere og svindlere. Hans besøk ble alltid innledet med fire fryktede ord: «Mike Wallace er her».

Wallace trøstet den nødstilte og plaget den komfortable, skriver CBS. Han omtalte seg selv som «nysgjerrig og insisterende».

Det er få som har sagt nei til et intervju med Wallace. Han snakket med Vladimir Putin om korrupsjon og Yassir Arafat om vold. Han spurte Ayatollah Khomeini om han var gal.

Reagan, Kennedy, Roosevelt... Han ble også kjent med Ronald Reagan, John F. Kennedy, Lyndon Johnson, Jimmy Carter og til og med Eleanor Roosevelt gjennom sine intervju i Det hvite hus.

Da Wallace ble født i 1918 var det få radio-apparat i amerikanske hjem, så da han bestemte seg for å satse på en journalistkarriere ble det møtt med skepsis hjemme. Foreldrene hadde håpet at han skulle bli lege eller advokat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer