«Journalisten»-redaktør: - Det er pinlig, ubehagelig og litt vanskelig å leve med

Har vurdert sin stilling.

KOPIERTE: Redaktør for journalistenes fagblad Journalisten, Helge Øgrim, skrev av en amerikansk tidsskriftartikkel da han skrev om sjakkgeniet Bobby Fischer i Dagbladet i 2002. Foto: Martin Huseby Jensen
KOPIERTE: Redaktør for journalistenes fagblad Journalisten, Helge Øgrim, skrev av en amerikansk tidsskriftartikkel da han skrev om sjakkgeniet Bobby Fischer i Dagbladet i 2002. Foto: Martin Huseby Jensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av Dagens Næringslivs plagiatsak i sommer avslørte Kjetil Rolness på sin blogg at en artikkel Helge Øgrim skrev i 2002, da han jobbet i Dagbladet.no, i stor grad var løftet fra en reportasje i tidsskriftet The Atlantic.

Øgrim ble ansatt som reportasjeleder i Dagbladets nettutgave i år 2000 og ble seinere nyhetsleder. Siden 2007 har han vært redaktør for fagbladet Journalisten. Under en debatt om plagiat i pressen på Litteraturhuset onsdag omtalte Øgrim plagiatsaken som «pinlig og flau».

- Det er pinlig, ubehagelig og litt vanskelig å leve med, spesielt siden det kommer opp nå når jeg er redaktør i Journalisten, sier Øgrim til Dagbladet i dag.

- Plagiat strider mot den journalistiske etikken og våre ambisjoner om det journalistikken skal gjøre og bidra med, sier han.

- Et klart unntak Øgrim forteller at avsløringen rammer ekstra hardt fordi han nå er redaktør for et journalistisk fagblad - et blad som selv ofte kritiserer feil hos andre medier.

- Vi har ofte slått ned på ting vi mener er etisk uansvarlig hos andre. Det er nok ekstra ugunstig for tilliten vår hvis redaktøren får stempelet på seg at han er en juksemaker, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer