Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Journalistene rømmer fra VG

Ikke helt den samme avisa uten tekst og bilder, innser sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at VG-ledelsen fant ut at avisa må kutte nærmere 90 stillinger for å demme opp for dårlige økonomiske kår, ble de ansatte tilbudt sluttpakker.

Kompensasjonen for å ta sin hatt og gå har blitt beskrevet som en av de beste noensinne i Norge, og enkelte tar med seg omlag tre årslønner når de nå sier opp. Men sluttpakkene viser seg å være langt mer populære enn VG-ledelsen liker, skriver Propaganda.

Flere titalls fotografer og skrivende journalister har hatt få kvaler med å forlate Akersgata 55, og «kvoten» med ansatte bedriften vil bli kvitt er i ferd med å fylles opp - selv om det ennå er fire uker igjen til den originale søknadsfristen.

I går ga personaldirektør Øyvind Næss skriftlig beskjed internt om at søknadene om de lukrative sluttpakkene fra folk som er ansatt i «innholdproduserende avdelinger» ikke lenger vil bli behandlet fortløpende. 

Sjefene frykter mannefall i «feil» avdelinger, siden det helst bør være noen igjen til å skrive artikler og illustrere dem med fargefotos. Nå er det folk på desken og i administrasjonen ledelsen vil lokke ut av huset.

- Nedbemanningsmålet vi har satt er at det skal fordele seg blant de ulike gruppene av ansatte. Nå må vi få opp tallet i de andre avdelingene, sier personaldirektøren til Propaganda.

Han mener iveren etter å logge av arbeidsstasjonen i VG-huset skyldes en kombinasjon av at sluttpakkene er veldig gode og at angivelig flinke VG-reportere lett får seg jobb andre steder.

VEMODIG MEN LUKRATIVT: Klubbleder Sven Arne Buggeland var fornøyd med størrelsen på sluttpakkene i VG da de ble kunngjort i sommer, og nå har litt for mange journalister og fotografer slått til på tilbudet. Foto: SCANPIX
VEMODIG MEN LUKRATIVT: Klubbleder Sven Arne Buggeland var fornøyd med størrelsen på sluttpakkene i VG da de ble kunngjort i sommer, og nå har litt for mange journalister og fotografer slått til på tilbudet. Foto: SCANPIX Vis mer