Journalistene rømmer fra VG

Ikke helt den samme avisa uten tekst og bilder, innser sjefen.

(Dagbladet.no): Etter at VG-ledelsen fant ut at avisa må kutte nærmere 90 stillinger for å demme opp for dårlige økonomiske kår, ble de ansatte tilbudt sluttpakker.

Kompensasjonen for å ta sin hatt og gå har blitt beskrevet som en av de beste noensinne i Norge, og enkelte tar med seg omlag tre årslønner når de nå sier opp. Men sluttpakkene viser seg å være langt mer populære enn VG-ledelsen liker, skriver Propaganda.

Flere titalls fotografer og skrivende journalister har hatt få kvaler med å forlate Akersgata 55, og «kvoten» med ansatte bedriften vil bli kvitt er i ferd med å fylles opp - selv om det ennå er fire uker igjen til den originale søknadsfristen.

I går ga personaldirektør Øyvind Næss skriftlig beskjed internt om at søknadene om de lukrative sluttpakkene fra folk som er ansatt i «innholdproduserende avdelinger» ikke lenger vil bli behandlet fortløpende. 

Sjefene frykter mannefall i «feil» avdelinger, siden det helst bør være noen igjen til å skrive artikler og illustrere dem med fargefotos. Nå er det folk på desken og i administrasjonen ledelsen vil lokke ut av huset.

- Nedbemanningsmålet vi har satt er at det skal fordele seg blant de ulike gruppene av ansatte. Nå må vi få opp tallet i de andre avdelingene, sier personaldirektøren til Propaganda.

Han mener iveren etter å logge av arbeidsstasjonen i VG-huset skyldes en kombinasjon av at sluttpakkene er veldig gode og at angivelig flinke VG-reportere lett får seg jobb andre steder.

VEMODIG MEN LUKRATIVT: Klubbleder Sven Arne Buggeland var fornøyd med størrelsen på sluttpakkene i VG da de ble kunngjort i sommer, og nå har litt for mange journalister og fotografer slått til på tilbudet. Foto: SCANPIX
VEMODIG MEN LUKRATIVT: Klubbleder Sven Arne Buggeland var fornøyd med størrelsen på sluttpakkene i VG da de ble kunngjort i sommer, og nå har litt for mange journalister og fotografer slått til på tilbudet. Foto: SCANPIX Vis mer