Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Journalister er tantete

Folk godtar i langt sterkere grad enn journalister at medieansatte engasjerer seg politisk. Valgforsker Frank Aarebrot mener journalister har et primitivt forhold til objektivitet.

BERGEN (Dagbladet): En meningsmåling utført av Opinion for Mediefestivalen viser at folk gjør et klart skille mellom at journalister flagger en mening og leder en politisk kampanje. Reportere derimot godtar ikke engang at kolleger er medlemmer av et politisk parti. Petter Nome ble sparket som programleder for NRKs «Sommeråpent» fordi han frontet motstanden mot USAs Irak-krig. Folkets dom er at Petter Nome gjorde rett i å engasjere seg, men trådte feil da han tok ledelsen i kampanjen. Journalister mener at Nome og andre reportere ikke engang skulle ha deltatt i debatten. Det provoserer Aarebrot.

- Holdningene til det alminnelige publikum imponerer meg. Journalister derimot er overdrevent tantete. Den selvpålagte nøytraliteten skygger for muligheten journalister har til både å være engasjerte og upartiske. Jeg tror vi alle er bedre tjent med å ha samfunnsbevisste journalister enn at de opptrer som kjedelige revisorer, sier Aarebrot. Selv er han medlem av Arbeiderpartiet og har aldri lagt skjul på det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media