Journalister for Jens

Hvorfor viser ikke ledende presseorganer i Norge utålmodighet når det gjelder reformer eller større valgfrihet i samfunnet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN NY UNDERSØKELSE stadfester at det store flertall av norske journalister hører hjemme på venstresiden. I hvilken grad påvirker dette journalistikken? Kommer media til å bære Jens Stoltenberg inn på statsministerens kontor? Undertegnede har vært journalist i tilstrekkelig mange år til å fastslå at det ikke er partivalg som avgjør kvalifikasjonen til en presse-mediearbeider. Dessuten kjenner jeg flere dyktige journalister som jeg ikke aner hva stemmer. De har valgt aldri å tone flagg offentlig eller i kollegiale samtaler, men er så samfunnsbevisste at de gjør sin borgerplikt og stemmer ved valg. Dessuten kan det neppe være diskvalifiserende å ha vært politisk aktiv før man ble journalist. Jeg vil tro det er mulig å være en relativt brukbar representant for pressen, selv om man skulle ha vært viseformann i Unge Høyre eller delegat på et landsmøte i SV.

Så kvaliteten - eller mangel på sådan - avgjøres derfor etter min mening av en rekke andre årsaker. Utfordringen her ligger først og fremst i utviklingen av selve journalistikken. I tendensen til en voksende flokk-mentalitet, prioritering av det underholdende i stedet for det seriøse, manglende samfunnsansvar og med stadig større vekt på verdien av bunnlinjen som den overordnede verdi. I tillegg kommer en manglende vilje - eller evne - til å skille seg ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer